Hirdetés
Archivum

Spanyolországban szerepel az U17/U18-as válogatott:

:

Hirdetés

Pénteken és szombaton az észak-spanyolországi Logroño városában lép pályára felkészülési mérkõzésen az U17/U18-as válogatott.

A július 21. és 29. között Minszkben rendezendõ U17-es leány kosárlabda Világbajnokságra, majd az augusztus 4. és 12. között Udinében lebonyolításra kerülõ U18-as Európa-bajnokságra készülõ magyar csapat az elmúlt hétvégén játszotta elsõ felkészülési meccseit. A jelenleg kisebb célokért küzdõ Szlovákia volt az ellenfél, akik ellen pontgazdag, nagy különbségû találkozókat vívtak a mieink. A kitûzött részfeladatokat teljesítve ideális felhozó összecsapások voltak ezek, ahol a szakmai stáb több felállásban nézhette meg a rendelkezésre álló játékosokat.

A hétvégi mérkõzések után a magyar csapat hétfõ óta készül ismét az MKOSZ székesfehérvári Edzõközpontjában. Az ilyen terhelés melletti elkerülhetetlen kisebb sérülések nehezítik ugyan a munkát, de ahogy Tiszay László technikai vezetõ lapunknak elmondta: szerencsére olyan probléma, amely bármely játékos szereplését veszélyeztetné a nagy tornákon, nem mutatkozott. A magyar küldöttség csütörtökön hajnalban kel útra. A 15 fõs utazó keret névsora a cikk végén olvasható. Bilbaótól még nagyjából egy óra buszozás vár a csapatra. Csütörtök estére pedig már kapott edzés-idõpontot a szervezõktõl válogatottunk. Ezt követõen pénteken délelõtt is edzenek egyet a lányok és este 19 órától játsszák az elsõ meccset a spanyolokkal. Szombaton ugyanez lesz a program, délelõtti edzés és esti meccs a házigazdával.

A spanyolokkal az U17-es Világbajnokságon egy csoportban szerepelünk, így hatványozottan értékes meccsek következnek. Lesz ugyanis egy friss élmény a riválissal kapcsolatban, amibe majd akár Minszkben is lehet kapaszkodni. A spanyolok 15 fõs bõ kerettel június 26-án kezdték a munkát. Nekik ezek lesznek az elsõ meccseik ebben a felkészülési idõszakban. Érdekesség, hogy a válogatottjukat a Salamanca idén májusban leköszönõ vezetõedzõje Miguel Ángel Ortega készíti fel. A rutinos szakember a spanyol szövetség honlapjának pozitív hangvételû nyilatkozatot adott, melyben úgy fogalmazott: külsõ és belsõ posztokon is nagy jövõ elõtt álló, a jelenben is versenyképes motivált játékosokat ismert meg. A keretük a tavalyi bourges-i U16-os Európa-bajnokságon 5. helyezett gárdára épül.

A magyar válogatott vasárnap tér haza Spanyolországból. Ezt követõen kedden folytatódik a munka Székesfehérváron és jövõ csütörtökön már ismét útra kel a csapat. Ekkor egy olaszországi tornára utaznak a lányok, ahol szintén találkozunk a spanyolokkal. Mellettük az olasz és a francia válogatott lesz a rivális.

A magyar válogatott 15 fõs utazó kerete a spanyolországi mérkõzésekre: Angyal Barbara, Boros Berta, Budácsik Dorottya, Dombai Réka, Horváth Fruzsina, Kiss Agelika, Kovács Georgina, Mányoky Réka, Munkácsi Enikõ, Révész Luca, Szirony Dorina, Tóth Franka, Tóth Orsolya, Varga Alíz, Vári Zita.

Hirdetés