Hirdetés
3x3

Spanyolországgal szemben is alulmaradt a magyar válogatott Litvániában

Spanyolország - Magyarország 22-6

FIBA 3x3 Women's Series Klaipeda
Klaipeda, Litvánia
Miroslava Jovicin, Ionut Alexandru Barbu

Spanyolország: Mariona Ortiz 2, Irati Etxarri Munarriz 8, Sandra Ygueravide 8, Gracia Alonso 4.

Magyarország: Révész Boróka, Tenyér Zsófia, Jáhni Zsófia 4, Tóth Orsolya 2.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

A litvániai Klaipedában zajló FIBA 3×3 Women’s Series tornán Spanyolországtól 22-6-os vereséget szenvedett a magyar válogatott.

Mindkét csapat alulmaradt az első mérkőzésén. Ahogy arról beszámoltunk, a magyar lányok Izraeltől szenvedtek 15-10-es vereséget. A spanyolok pedig hosszabbítás után Ausztriától kaptak ki 16-14-re.

A spanyolok Sandra Ygueravide büntetőjével szereztek vezetést, de erre Jáhni Zsófia azonnal válaszolt. A folytatásban 3-1-re, majd 4-2-re ellépett riválisunk, de Jáhni újabb villanásával és Tóth Orsolya két találatával egyenlített válogatottunk. Három perc elteltével 4-4 állt az eredményjelzőn.

Fotó: FIBA.Basketball

A mérkőzés középső szakasza a spanyoloknak sikerült jobban. A mieink öt percen át nem találtak be és ez idő alatt 13-4-re ellépett a spanyol gárda. Jáhni törte meg a kosárcsendet. Két és és fél perccel a vége előtt 13-5-re alakult az állás. Az utolsó perchez közelítve Jáhni büntetőt is értékesített, mely után 15-6 állt az eredményjelzőn.

A spanyolok a biztos győzelem tudatában is mentek előre, hiszen minden egyes pontnak jelentősége lehet a csoportban elfoglalt pozíciójuk szempontjából. Végül az utolsó másodpercekben Sandra Ygueravide duplája alakította ki a 22-6-os végeredményt. A magyar csapat a csoportkört 20 óra 10 perctől Ausztria ellen zárja.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés