Hirdetés
Magyarország

Speciális versenyhelyzet lesz az Európa Kupa:

:

Hirdetés

Hétfőn vált hivatalossá, hogy a női kosárlabda Európa Kupa jelentősen lerövidített formában, buborékos tornák keretében kerül megrendezésre a 2020/2021-es szezonban.

Négy magyar csapat, köztük az UNI-Győr – MÉLY-ÚT képviseli hazánkat a sorozatban. Iványi Dalmát, a győriek vezetőedzőjét kérdeztük az új lebonyolításról.

“Nagyon speciális helyzet, a mérkőzések úgymond tömbösítve lesznek. Akkor kell jó formát időzíteni és lehet ott is jó meccseket játszani.” – fogalmazott lapunknak Iványi Dalma, akit arról is kérdeztünk, hogy a fiatal győri kerett megérett-e egy ilyen versenyhelyzetre.

“Én azt gondolom, hogy megérett. Amit a szezon elején is mondtunk, hogy azért nagyon fontos számunkra az Európa Kupa – bármilyen lebonyolításban is fog működni – , mert erre a feladatra szeretnénk felkészíteni a játékosokat.” – kezdte válaszát az UNI-Győr – MÉLY-ÚT vezetőedzője. “Azon dolgozunk, hogy a magyar játékosaink, de a külföldijeink is, kétfrontos játékosokká váljanak és bírják ezt a terhelést. Be kell őket dobni a mélyvízbe.”

Iványi Dalma reményét fejezte ki, hogy az immár teljes kerettel készülő győri csapat bírni fogja a terhelést.

Ezzel az úgymond mélyebb keretünkkel bírni kell a lányoknak a terhelést. Az lesz nagyon fontos, hogy a decemberi kilenc bajnoki mérkőzés milyen alapot ad magabiztosságban és a játék ritmusában. Nem biztos, hogy meg kell nyerni mind a kilenc mérkőzést és csak attól lesz önbizalma a csapatnak. A játék képe, a játék érzete a hangsúlyos. Mi magunkkal elégedettek vagyunk-e, megtettünk-e mindent a mérkőzéseken és az edzéseken. Látszik-e az, hogy mit szeretnénk és lépünk-e előre. Ha ez megtörténik ezeken a bajnoki találkozókon az év végéig, az felkészíti a lányokat a Európa Kupa szereplésre. Abban az esetben sokkal nagyobb magabiztossággal, önbizalommal tudnak nekivágni a nemzetközi megmérettetésnek is.

– összegzett Iványi Dalma.

Az UNI-Győr – MÉLY-ÚT az A-csoportban szerepel az Atomerőmű KSC Szekszárd, a Kayseri (Törökország) és a BC Prometey (Ukrajna) mellett. A csoport buborékos tornáját 2021. január 19. és 22. között rendezik.

Fotó: gyorikosar.hu

Hirdetés