Hirdetés
Magyarország

Sportfelszereléseket adott át az Atomerőmű KSC Szekszárd:

:

Hirdetés

Hét szekszárdi óvoda kap azokból a sportfelszerelésekből, amelyeket a város támogatásával az Atomerőmű KSC Szekszárd nyert meg a „Kosárvarázs” TOP-os pályázat keretein belül – adta hírül a TEOL.hu.

A lap tájékoztatása szerint a hétfő délutáni sajtótájékoztatón Szabó Noémi, a szekszárdi kosárklub szakmai és sportigazgatója elmondta, az összesen négymillió forintos „csomagból” minden óvodának jut két-két állítható, mozgatható kosárpalánk, húsz kisméterű (3-as) kosárlabda, illetve különféle képességfejlesztő eszközök is, amelyeket nemcsak kosárlabdázók, de más sportágakat kedvelők is használni tudnak.

Ács Rezső, Szekszárd polgármestere kiemelte, ezt a projektet még 2019-ben kezdték el, s a pályázati támogatást Haag Éva volt alpolgármester (a Szekszárdi Helyi Közösség HACS vezetője) hagyta jóvá. A város mindig ügyelt arra, hogy ne csak a saját intézményeit támogassa, az Atomerőmű KSC Szekszárd pedig a megyeszékhely sportjának zászlóshajójaként az elmúlt években végzett munkájával és az elért eredményeivel kiérdemelte, hogy egy ilyen pályázatban is melléjük álljanak.

Ezt hangsúlyozta ki beszédében a polgármester, hozzátéve, hogy a beszerzett eszközök által még több kisgyerek próbálhatja ki, és szeretheti meg a kosárlabdázást.

„Érdemes a jövőbe fektetni, hiszen a KSC élen jár az utánpótlás-nevelésben, s büszkék lehetünk arra, hogy az élvonalbeli felnőtt csapat tele van saját nevelésű kosárlabdázóval. Köszönöm a klubnak, hogy gondolnak a gyerekekre” – húzta alá Ács Rezső.

Szabó Noémi elmondta, a „Kosárvarázs” elnevezésű programot öt éve indult a megyeszékhelyen, s ma az iskolákat és az óvodákat egybevéve közel kétszáz gyerek űzi a sportágat. A pályázaton elnyert eszközökből az a hét óvoda részesül, amelyikben már zajlik a program.

Galéria (Fotók: Jantner Zsolt)

Videó:

Fotó: Jantner Zsolt

Hirdetés