Hirdetés
Archivum

Sportvezetõ lesz Lauren Jacksonból:

:

Hirdetés

Sajtótájékoztatót tartott az ausztrál profi ligában (WNBL) szereplõ Melbourne Boomers együttese, mely során bejelentették, hogy a klubot egy új tulajdonosi kör veszi át és a tavasszal visszavonult világklasszis center Lauren Jackson vezetõként csatlakozik az együtteshez.

Fotó: facebook.com/MelbourneBoomers

Fotó: facebook.com/MelbourneBoomers

A Melbourne Boomers a WNBL egyik legnagyobb múltú együttese, 32 éve a mindenkori ausztrál élvonalban szerepelnek. A klub az utóbbi idõben súlyos pénzügyi gondokkal küzdött, mivel a korábbi tulajdonosok már nem tudták finanszírozni a mûködést. Végül egy bonyolult felállásban egy konzorcium veszi meg a csapatot, a fõtulajdonos a melbourne-i Etihad Stadium-ot (nem szabad összekeverni a Manchester City stadionjával, csak a név azonos) mûködtetõ cég elnöke Tony Hallam lesz. Az ügyletre korábban az ausztrál szövetség és Victoria állam kosárlabda szövetsége is áldását adta.

Az új tulajdonosi körrel egy új klubvezetés áll fel, melyben Justin Nelson ügyvezetõ igazgató mellett Lauren Jackson lesz a másik olyan vezetõ – Commercial Operations Manager pozícióban –, aki fõállásban lényegében a napi ügyek kezelésében is részt vesz. Jackson a klub új elnökségének is tagja lesz.

„Õszintén csodálom az új tulajdonosokat, akik a pénzüket és az idejüket nem sajnálva áldoznak a nõi kosárlabdára és ezzel remélhetõleg nem csak a Boomers-nek segítenek, hanem a WNBL teljes mezõnyének. Már közvetlenül a visszavonulásom után megkerestek, sõt nem sokkal a térdmûtétem után az otthonomban is felkerestek. Beszélgettünk a tervekrõl és felkeltette az érdeklõdésemet a lehetõség. Értékes tapasztalat lesz ez számomra a jövõre nézve és remélhetõleg a ligának is tudok segíteni.” – mondta Jackson, aki sport menedzsmentet tanult és felsõfokú végzettsége is van, így nem idegen területre kerül.

Nem lesz egyszerû feladat a Melbourne Boomers talpra állítása, hiszen a gazdasági problémák mellett szakmailag is visszaesett a gárda. A 9 csapatos mezõnyben a 8. helyen végeztek, 24 meccsükbõl mindössze nyolcat tudtak megnyerni az elmúlt évadban.

Hirdetés