Hirdetés
Archivum

Statisztika: Magyarország – Törökország 58-59:

:

Hirdetés

A már biztosan csoportgyõztes magyar válogatott 59-58-as vereséget szenvedett Törökországtól utolsó csoportmérkõzésén a 2019-es Európa-bajnokságon. A mieink legközelebb csütörtökön lépnek pályára Belgrádban a negyeddöntõben.

A mindkét csapat számára tét nélküli találkozón az elsõ félidõben nem alakult ki nagy különbség a felek között. A törökök a félidõben 27-26-ra vezettek. A harmadik negyedben 11 ponttal is ellépett riválisunk. Innen azonban a játákrész végére 47-41-re visszajöttünk. A záró szakaszban pár ponttal elõrébb jártak a törökök. A büntetõpárbajt hozó végjátékban azonban sikerült megteremteni az esélyt, hogy kétpontos hátrányban az utolsó 10 másodpercben támadhassunk a hosszabbításért vagy a gyõzelemért.

Végül az utolsó másodpercben Határ Bernadett harcolt ki büntetõket. Az elsõ utat talált a gyûrûbe, de a második leperdült onnan. Bõ rotációt alkalmazó válogotottunk ugyan 59-58-ra alulmaradt, de csoportgyõztesként készülhet a belgrádi negyeddöntõre. A mérkõzésen Raksányi Krisztina nem lépett pályára, a stáb 11 és 25 perc között osztotta el a játékidõt. Határ Bernadett végül 15 ponttal válogatottunk legeredményesebbje lett.

Bõvebb beszámoló ITT

Eredmény

Magyarország – Törökország 58-59 (14-19, 12-8, 15-20, 17-12)

Statisztika

Hirdetés