Hirdetés
Magyarország

Statisztikai áttekintés a Sopron Basket eddigi Euroliga szezonjáról:

:

Hirdetés

A válogatott szünetet kihasználva az Euroliga statisztikái is között érdemes egy kis kitekintőt tenni. Az alábbiakban a Sopron Basket egyéni és csapatmutatóit tekintjük át.

A téli szünetben külön kiemeltük, hogy Fegyverneky Zsófia a harmadik legmagasabb gólpassz átlaggal rendelkezik. Ez továbbra is igaz, az 5.8-as értékénél csak Barbora Balintova (6.6) és Courtney Vandersloot (7.3) rendelkezik magasabbal.

A szerzett pontok átlagát tekintve Jelena Brooks értéke a legjobb. Nyolc meccsen 13.9 pontot átlagolt. A minden találkozón pályára lépők közül Aleksandra Crvendakicé a legmagasabb pontátlag, 12.9. A lepattanókban 6.8-as átlaggal Brooks vezet. Candice Dupree pedig mindössze négy meccsen szerepelt, de a teljesítmény-index átlaga ezeken kereken 13-as, amivel a csapatban az első helyen áll. A 12 meccsen szereplők között 12.8-as értékkel Crvendakic vezet.

Csapatstatisztikákat tekintve a Sopron 61.8 pontot átlagol meccsenként, amivel a 14. helyen áll a 16-os mezőnyben. A keretből hatan átlagolnak 8.5 pont felett, ami azt jelenti, hogy a felelősségek, a terhek nagyon szépen megoszlanak. A kapott pontok átlaga 62.6. Ennél kevesebb kapott pontot csak a Fenerbahce, a Schio és az USK Praha jegyez.

A Sopron Basket mezőnyszázalékának átlaga 40.4, amivel a 9. helyen áll a rangsorban. Itt a Jekatyerinburg 54.4%-al kiemelkedik, míg a második az USK Praha 45.2%-al. A duplák mezőnyszázalékában a 8. helyen áll a Sopron, de a triplákban 28%-al a 14. helyezett. Igaz, a Schio és a Bourges után a Sopron vállalkozott a legkevesebbet távolról.

A lepattanók átlaga 35.3, ami a 13. pozíciót jelenti ebben a rangsorban. A támadólepattanók átlaga a 15. érték 9.2-vel, míg a védőlepattanóké 26.1-gyel a 11. A legtöbb lepattanót az USK Praha jegyzi 50.3-al. Egyedüliként lépik át az 50-es határt. A gólpasszokban a 10. helyen áll a Sopron 15.8-as mutatóval meccsenként. A Jekatyerinburg vezet 27.5 gólpasszal. A szerzett labdákban 6.3.-as átlagot tudhat magáénak a Sopron. Ezzel két csapatot előznek meg a mieink. Toronymagasan kiemelkedik a prágai 11.6-os átlag.

Rendkívül fontos, hogy az eladott labdákban a második legkevesebbet a Sopron mutatja fel. Mindössze 12.4-es az átlaga. Érdekesség, hogy ennél kevesebbet csak a Gdynia szállt. A Riga és a Lyon átlaga lépi át a 16-ot. Zárásául nézzük a fenti összefoglalónk összegzésének megfelelő teljesítmény-index átlagot. Ebben 66.6-os a Sopron mutatója. Ez a 12. a rangsorban, melyet 119.3-as értékkel a Jekatyerinburg vezet.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés