Hirdetés
Archivum

Statisztikai összefoglaló a felsõházi rájátszásról:

:

Hirdetés

Pénteken a bronzcsata sorsdöntõ harmadik felvonásával lezárult az 1-8. helyezésekért zajló felsõházi rájátszás. Nézzük, hogy az elmúlt egy hónap küzdelemsorozatában az egyéni és a csapatstatisztikák minként alakultak.

Kezdjük az egyéni statisztikákkal. A felsõházi rájátszásban Sara Imobvioh, a PEAC-Pécs centere átlagolta a legtöbb pontot, 23.5-öt mérkõzésenként. Mögötte Chanel Mokango (Aluinvent DVTK) zárt 17.75-ös átlaggal, míg a harmadik 17.67-es meccsenkénti átlaggal a CMB Cargo UNI Gyõr amerikai légiósa Reshanda Gray lett. A fontos mutatókat összesítõ VAL teljesítmény-indexet tekintve Imovbioh (32.67), Gray (24.89), Mokango (24.75) a sorrend.

A legmagasabb lepattanó átlagot a gyõri Gray szállította 10.33-mal. Erica McCall, az Atomerõmû KSC Szekszárd centere is elérte a kétszámjegyû átlagot. Egészen pontosan 10-es mutatóval zárt ebben a rangsorban. Mokango pedig meccsenként 9.88 lepattanót szedett le a play-off során. A legmagasabb támadólepattanó átlag 3.89-cel Gray nevéhez fûzõdik. A védõlepattanók terén pedig 7.25-ös átlaggal Mokango vezeti a rangsort.

A gólpassz átlagot tekintve Julie Vanloo (PEAC-Pécs) szerepel a rangsor élén 7.33-as értékkel. Mögötte az Aluinvent DVTK irányítója Medgyessy Dóra található 6.75-ös átlaggal. A harmadik pedig a Sopron Basket csapatából Yvonne Turner kereken 5-ös meccsenkénti assziszt átlaggal. A szerzett labdákban Theodoreán Alexandra áll a rangsor élén 2.14-es átlaggal. Az Atomerõmû KSC Szekszárd játékosát Medgyessy követi 1.88-as értékkel, míg a harmadik Turner ebben a rangsorban 1.86-tal.

A meccsenkénti legmagasabb eladott labda átlag Medgyessy Dóra nevéhez fûzõdik, 4.5-ös értéket rögzítettek nála. Érdekesség, hogy hárman töltöttek átlagban 36 perc felett a pályán a play-off mérkõzései során. Õk Artemis Spanou (CMB Cargo UNI Gyõr), Maja Skoric és Chanel Mokango (mindketten Aluinvent DVTK).

Térjünk rá a csapatstatisztikákra. A legtöbb pontot találkozónként a Sopron Basket érte el a 2019-es rájátszás során. A bajnok 75.7-et jegyzett meccsenként. Mögötte a PEAC-Pécs 72.5-öt, míg az Atomerõmû KSC Szekszárd 71.9 pontot átlagolt. A legtöbb lepattanót, egészen pontosan 39.1-et szintén a Sopron átlagolta. Az Aluinvent DVTK 34-es átlaggal a második, míg a Szekszárd 33.3-as átlaggal a harmadik ebben a rangsorban.

A gólpasszokat nézve meccsenként 19.9-et átlagolva a Szekszárd végzett a play-off rangsorának élén. Mögötte a PEAC 19.5-ös, míg a Sopron 19-es átlaggal zárt. A legmagasabb szerzett labda átlaga 10.6-os értékkel a Sopronnak lett. Mögötte holtversenyben 9.3-as értékkel a Szekszárd és az NKE-FCSM Csata foglalja el a rangsor második és harmadik helyét. A legtöbb eladott labdával, meccsenként 15.6-tal a VBW CEKK Cegléd zárt.

A VAL teljesítmény-indexet nézve a Sopron Basket 120-as átlaggal szállította a legmagasabb értéket. A Szekszárd 115.4-es átlaggal a második és 107-es átlaggal a PEAC a harmadik. Még a DVTK is 100 felett zárt, egészen pontosan 101.3-as átlagot teljesítve.

A mutatók az MKOSZ felületein IDE KATTINTVA részletesen is böngészhetõek.

Hirdetés