Hirdetés
Magyarország

Statisztikai összefoglaló az Atomerőmű KSC Szekszárd Európa Kupa szerepléséről:

:

Hirdetés

Múlt héten zárult az Atomerőmű KSC Szekszárd számára a 2019/2020-as Európa Kupa szereplés. A szekszárdiak 6 győzelemmel és 2 vereséggel fejezték be az EK szezont. Egy kis statisztikai visszatekintés az elmúlt hónapok mérkőzés-sorozatára.

A fontos statisztikai mutatókat összesítő teljesítmény-indexet tekintve Erica McCall átlagolta a legmagasabb értéket, egészen pontosan 20.3-at. Kiválóan teljesített az Európa Kupában 14.8 pont és 9.0 lepattanó átlaggal. A második legnagyobb teljesítmény-index átlaga Ivana Dojkic-nak van 17.8-cal. A szerzett pontokat tekintve 17.9-es átlaggal a legjobb lett a csapatban. Esetében ráadásul ki kell emelni a 4.1 gólpasszt, amivel szintén első a csapatban. Tyaunna Marshall mindössze négy meccsen játszott, de 15-ös teljesítmény-index átlaga 11.0 ponttal, 6.5 lepattanóval és 3.5 gólpasszal szintén kiemelkedő.

A szekszárdi keretből heten léptek pályára minden mérkőzésen és kiemelendő, hogy közülük mindenki átlaga átlépte a 11 percet. Hozzájuk csatlakozik még Sara Krnjic, illetve Tyaunna Marshall a négy-négy mérkőzésükkel és 22.6-os, illetve 30.5-ös percátlagukkal. Igen mély rotációt mutat ez a Szekszárd számára, amiből a szezon hátralévő részében – főleg majd a sűrű tavaszi időszakban – a hazai sorozatokban is lehet profitálni. Ahogy abból is, hogy öten zártak 10 pont feletti átlaggal.

Csapatszinten a Szekszárd 84.9-es teljesítmény-indexet átlagolt, ami a 40-es mezőnyben a 14. legmagasabb érték. A szerzett pontokat tekintve 73.4-es átlaggal zárt a KSC, ami szintén a 14. pozíciót jelenti a rangsorban. Ugyanakkor kiemelendő, hogy 43.9%-os mezőnymutatóval érte el ezt a magyar csapat és ez a 10. legmagasabb érték.

A lepattanók átlaga 40.3 a Szekszárdnál, ami szintén a 10. legmagasabb érték. A teljes mezőnyt nézve mindössze 11 csapat lépte a 40-es határt. A KSC teljesítményét tekintve ez meccsenként 25-ös védő és 15.3-as támadó-lepattanó átlagból áll össze. A gólpasszok átlaga 17.3-as lett, így ebben a mutatóban is a mezőny első feléhez tartoznak a szekszárdiak.

Kiemelkedő a szerzett labdák magas száma. 11.6-os átlaggal zártak Studer Ágnesék és ezzel a csapatok rangsorában a harmadik legjobbak. A Salamanca és a Polkowice tudhat mindössze jobb számokat magáénak. Az eladott labdák átlaga lett valamivel magasabb, mint a bajnokságban. A hazai porondon mindössze 12.7, míg nemzetközi szinten 16.1. Ez holtversenyben a DVTK-val a hatodik legmagasabb érték az Európa Kupában.

Fotó: Jantner Zsolt – Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés