Hirdetés
Archivum

Statisztikai összefoglaló az U16-os Európa-bajnokság csoportkörérõl:

:

Hirdetés

A magyar válogatott az U16-os Európa-bajnokságon a B-csoport második helyén zárt és ezzel a hétfõi nyolcaddöntõben Litvániával mérkõzik. Most nézzük számokban a csoportkört.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A csapatstatisztikákat tekintve kezdjük a szerzett pontokkal. Itt a három meccs alapján 64.3 pont a mieink átlaga, ami a hatodik legmagasabb a mezõnyben. A mezõnymutató átlaga 35.7%, ami szintén a 6. legmagasabb a 16 csapatos rangsorban. A duplákat 42.7%-al, a triplákat 17.6%-al értékesítettük.

A lepattanók terén a három meccsen átlagban 43.3-at gyûjtöttek a mieink. A 16-os rangsorban a 11. helyen található válogatottunk. Itt az oroszok dominálnak 53.7-es értékkel.

Maradva még a lepattanóknál. Átlagban 13 támadó-lepattanót szedtek le a mieink és érdemes kiemelni: második esélybõl 12.3 pontot értünk el. A gólpasszok terén 14.3-as a magyar lányok átlaga és ez az 5. legmagasabb. Szerzett labdák terén 11.7-es érték szerepel a mieink mellett, amivel a 8. helyen állunk a rangsorban.

Gyorsindításokban is tudjuk kamatoztatni a lehetõségeket, hiszen ilyen helyzetekbõl 11.3 pontot érünk el meccsenként. Kereken 20 eladott labdánk van mérkõzésenként. Érdekesség, hogy ugyanannyi, mint a hétfõi ellenfelünknek Litvániának.

A fontos statisztikai mutatókat összesítõ teljesítmény-indexek átlaga 63.3, ami a 8. helyet jelenti a torna rangsorában.

Az egyéni mutatókat nézve a teljesítmény-indexek átlaga terén Habling Lara rendelkezik a legmagasabb értékkel. A 15.7-es mutató a negyedik legmagasabb a mezõnyben. A top15-ben szerepel még Krasovec Lili is 12.7-es értékkel. A pontátlagot tekintve Habling Lara 17-es átlaggal a negyedik legeredményesebb a mezõnyben. A duplákat 48.1%-al, a triplákat 38.5%-al értékesíti.

A teljes mezõnyt nézve Balogh Liza céloz legpontosabb a büntetõvonalról. A 12 kísérletébõl 11 sikeresnek bizonyult. A lett Marta Leimane a másik olyan játékos a mezõnyben a legalább 10 büntetõt dobó fiatalok közül, aki csak egyet hibázott. Esetében 10-bõl 9 ez a szám.

A lepattanókat tekintve a top20-ban található Habling Lara (7.0) és Krasovec Lili (6.3). Renczes Rebeka holtversenyben a francia Louise Preneau-vel élen áll a gólpasszokat tekintve. Az átlaga kiemelkedõ 4.3-as. A szerzett labdákat tekintve Habling Lara az 5. helyen áll a rangsorban 3-as átlaggal. 

Hirdetés