Hirdetés
Archivum

Statisztikai összefoglaló az U20-as Európa-bajnokság csoportkörérõl:

:

Hirdetés

Szombattól hétfõig rendezték az U20-as Európa-bajnokság csoportkörét. A nyolcaddöntõk napja elõtt érdemes egy kis statisztikai áttekintést tenni, mely szépen kirajzolja a csapatunk helyét a mezõnyben és remek egyéni teljesítményekre is felhívja a figyelmet.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A csapatstatisztikákkal kezdjük az áttekintést. A szerzett pontokat tekintve válogatottunk a mezõny negyedik legeredményesebb tagja 67.3-as átlagával a csoportkör alapján kiemelkedni látszó francia, belga, spanyol trió mögött. A 40.3%-os mezõnymutatónk Belgium mögött a második legjobb. A triplákat pedig a harmadik leghatékonyabban értékesítjük, meccsenként öt hármasa van csapatunknak.

A lepattanókat tekintve átlagban 37.3-at gyûjt a magyar csapat, ami a 13. helyet jelenti az összesített rangsorban. Itt Franciaország a meccsenkénti 54.3-as átlagával toronymagasan kiemelkedik. Válogatottunk nagy erénye viszont, hogy a 37.3 lepattanóból átlagban 13 a támadó-lepattanó és ez a hatodik legmagasabb a mezõnyben. Ennek eredménye az is, hogy átlagban 10.3 pontot jegyzünk második esélybõl meccsenként.

A szerzett labdáink átlaga 11.7, ami holtversenyben a harmadik legtöbb. Spanyolország jegyzett ugyanannyit, mint mi, míg a csehek és az olaszok többet. Lehet építeni ezekre a szerzett labdákra, miután kiemelkedõ 10 gyorsindításos pontunk van átlagban. Gólpasszok terén a csoportkörben Belgiummal holtversenyben a negyedik legtöbbet osztotta ki a magyar csapat, szám szerint 18.7-et. Ami pedig külön örömteli, hogy Spanyolország mögött a második legkevesebb az eladott labdánk. Egy nagy tornán három meccs után a 10.0-es átlag remek szám.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A pontok megoszlását tekintve érdemes kiemelni, hogy átlagban 24.3 pont jön a padról. Egyértelmûen kirajzolódik, hogy csapatként igazán erõs válogatottunk és a terhek szépen megoszlanak. Ez támasztja alá a fontos mutatókat összegzõ teljesítmény-index, amelyben 78-as átlaggal a negyedikek vagyunk. Itt szintén a francia, spanyol, belga trió dominál.

Térjünk rá az egyéni teljesítményekre. Maradjunk kezdetben a teljesítmény-indexnél, ahol 24.7-es átlaggal Czukor Dalma a mezõny második legjobbja a belga zseni Billie Massey mögött. Czukor Dalma 18-as pontátlagával a mezõny második legeredményesebbje. A szerzett pontok terén Pusztai Petra 14.7-es átlagával szintén tagja a top10-nek.

A mezõnyszázalékokat tekintve 67.7%-al Czukor Dalma értékesíti leghatékonyabban a helyzeteit az Eb-n. Átlagban 10.3 kísérletébõl 7 utat talál a gyûrûbe. Az egyéni mutatókat tekintve a szerzett labdákat érdemes még kiemelni. Itt 2-es átlagával Tóth Orsolya és egészen kiemelkedõ 3.3-as átlagával Czukor Dalma is a top10-ben van.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés