Hirdetés
Magyarország

Statisztikai visszatekintés a 20. forduló legjobb egyéni teljesítményeire:

:

Fotó: hunbasket.hu

Hirdetés

Az elmúlt három napban teljes fordulót rendeztek a hazai élvonalban, mely során hat mérkőzésen követhettük az élmezőny női együtteseit. A statisztikai mutatók alapján tekintünk vissza a legjobb egyéni teljesítményekre.

A BKG-PRIMA Szigetszentmiklós hosszabbítást követően szenvedett vereséget hazai pályán a TFSE-MTK csapata ellen – Magyar Bianka tanítványai tehát 81-78-ra sikert arattak. A múlt forduló legjobb teljesítmény-indexe azonban a vesztes csapatból Sierra Campisano nevéhez fűződik. A szigetszentmiklósiak légiósa 29 ponttal, 2 gólpasszal és 8 lepattanóval segítette csapatát, emellett pedig 7 faultot harcolt ki. A VAL-mutatója 38-as lett. A forduló utolsó, hétfői összecsapásán szintén 38-as VAL-t ért el Kiss Virág. A pécsi center 20 ponttal, 12 lepattanóval és 4 gólpasszal vezette győzelemre csapatát a Győr ellen.

A lista második helyezettje Betrice Mompremier lett, aki 36-os VAL-t ért el a PEAC elleni találkozó során. Az NKA Universitas PEAC 78-62-re verte az UNI Győr MÉLY-ÚT gárdáját, amikor Mompremier 24 pontot és 13 lepattanót ért el. Az öt legjobb teljesítmény-indexű játékos közé a hétvégéről Petra Holesinska is bekerült a VBW CEKK Cegléd – Ludovika-FCSM Csata összecsapásról, melyet a budapestiek nyertek 88-79-re – egészen pontosan 33-as VAL-t ért el, 25 pont és 11 lepattanó szerepel a statisztikai lapján.

A lista utolsó két pozíciójáért holtverseny alakult ki. A negyedik hely Varga Alíz, illetve Jordin Canada végzett, miután mind a ketten 30-30 VAL-t értek el mérkőzéseik során. Míg Varga együttese, a Sopron Basket 83-40-es sikert ünnepelhetett a PINKK Pécsi 424 otthonában, addig a Győr – a már említett találkozón – a PEAC ellen maradt alul. A 30-as VAL-t jegyző Varga Alíz 22 pont, 11 lepattanós dupla-duplával emelkedett ki a mezőnyből, Jordin Canada pedig 12 pontot, 10 kiharcolt faultot és 8 gólpasszot jegyzett.

A legjobbak közé került nem utolsó sorban Nikolina Milic (Atomerőmű KSC Szekszárd), illetve Elisabeth Pavel (TFSE-MTK) is -mind a két együttes légiósának 29 lett a teljesítmény-indexe. Míg Milic a Szekszárdiak miskolci 78-69-es győzelme során 32 percet töltött a pályán, ez idő alatt pedig 20 pontot, 6 lepattanót és 3 gólpasszt szerzett, addig Pavel a budapestiek hosszabbításos sikeréhez 16 ponttal, 13 lepattanóval, 2 szerzett labdával és 2 gólpasszal járult hozzá.

Hirdetés