Hirdetés
Magyarország

Statisztikai visszatekintés a 21. forduló legjobb egyéni teljesítményeire:

:

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

Hirdetés

A bajnokság 21. fordulójának mérkőzéseit múlt pénteken, szombaton, illetve vasárnap rendezték a hazai élvonalban. Az alábbiakban a statisztikai mutatók alapján tekintünk vissza a legjobb egyéni teljesítményekre.

Sorozatban sokadszorra került be a legjobbak közé az NKA Universitas PEAC centere, Kiss Virág, aki ezúttal nem csak csapata, de a legeredményesebbek között is az élen végzett. A Pécs a forduló záró mérkőzésén a Ludovika-FCSM Csata otthonában lépett pályára, ahol 79-70-es vereséget szenvedett. A vereség ellenére azonban Tursics Krisztián tanítványai sem tudtak állj-t parancsolni Kissnek, aki 27 pontja mellé 14 lepattanót szedett le – összehozva egy rendkívül masszív dupla-duplát. Kiss 33 játékperce alatt 39 VAL-t jegyzett fel neve mellé, így magasan ő lett a forduló MVP-je.

Ugyanerről a találkozóról következik a lista második helyezettje is, aki nem más, mint a Ludovika-FCSM Csata centere, Zele Dorina. Zele ezúttal 26 perc alatt 26 ponttal terhelte meg az ellenfél gyűrűjét, illetve 7 lepattanójának köszönhetően pedig nagyot közel járt, hogy egy dupla-duplát hozott össze. A fővárosiak húzóembere 37 VAL-t produkált, amivel csupán kettővel maradt le a listavezetőtől.

A forduló egyik szombati mérkőzésén gyakorlatilag végig kezében tartotta a Cegléd elleni rangadót az UNI Győr MÉLY-ÚT. Hazai pályán magabiztos, 98-64-es győzelmet aratott Iványi Dalma együttese, elsősorban Beatrice Mompremier remek játékával. A győriek légiós centere 20 pontot – 73 százalékos dobóteljesítménnyel – és 9 lepattanót szállított, emellett pedig 6 alkalommal csak személyi hiba árán tudta felzárkóztatni az ellenfél. A győri klasszis 35-ös teljesítmény-index-el zárt.

A Sopron Basket csapatából Gabby Williams szintén felkerült a legjobbak listájára. A francia légiós ugyanis csapata, DVTK elleni visszavágója során – amit a soproniak 84-49-re nyertek – 26 pontot, 7 lepattanót, 3 gólpasszot, valamint 6 kiharcolt faultot jegyzett fel neve mellé a találkozó végére – mindez pedig 33 VAL-t ért a teljesítmény-index alapján.

Végül pedig hozta a kötelezőt az Atomerőmű KSC Szekszárd a PINKK Pécsi 424 ellen. Hazai pályán 92-68-ra nyert, így továbbra is tartja pozícióját a második helyen Zseljko Djokics alakulata. A kozármislenyiek ellen a Nikolina Milic – Kolby Morgan – Mányoky Réka trió húzta a gárdát, közülük is az utóbbi, hiszen 15 dobott pontig jutott. Emellett volt még 8 lepattanója is, illetve 4-4 szerzett labdája és gólpassza, így 31 perc alatt 31-es VAL mutatóval zárt.

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

Hirdetés