Hirdetés
Magyarország

Statisztikai visszatekintés a hétvégi mérkőzésekre:

:

Hirdetés

A hétvégén öt mérkőzést rendeztek a hazai élvonalban. Minden találkozóról beszámoltunk, most következzen egy kis statisztikai visszatekintés az egyéni teljesítményekre.

A legmagasabb VAL-mutatóval, egészen pontosan 44-es értékkel Kristina Higgins rendelkezik a hétvégéről. A VBW CEKK Cegléd légiósa a Vasas elleni drámai 70-69-es siker alkalmával 31 pontot és 13 lepattanót jegyzett, ezen felül kiharcolt 6 faultot is.

Fotó: kosarsport.hu

Nem sokkal maradt el Higgins-től Zala Friskovec, aki 42-es értékkel zárt. Az NKE-FCSM Csata fiatal szlovén légiósa a ZTE 88-84-es legyőzése során 35 pontot, 8 lepattanót és 4 gólpasszt jegyzett. Azon a találkozón több kiemelkedő egyéni teljesítményt is láthattunk a ZTE-ből is. Kirby Burkholder (23 pont, 4 lepattanó, 5 gólpassz) 28-as és Keyona Hayes (23 pont, 6 lepattanó, 3 kiharcolt fault) 27-es VAL-mutatót teljesített.

A Szekszárd – DVTK rangadó szintén hozott két kiemelkedő klasszis teljesítményt. Shatori Walker-Kimbrough statisztikai lapján 28-as VAL-mutató áll. A DVTK WNBA-bajnoka 27 pontot, 5 lepattanót ért el és felkerült a statisztikai lapjára 7 kiharcolt fault is. Erica McCall 27-es teljesítmény-index értékkel zárt. 23 ponttal, 8 lepattanóval és 5 kiharcolt faulttal emelkedett ki a szekszárdi gárdából.

Szintén 27-es VAL-mutatót találunk Candice Dupree statisztikai lapján. A Sopron Basket sztárja 17 pontot, 7 lepattanót és 5 gólpasszt szállított, amikor a címvédő a BEAC-ot verte extra második félidővel 95-66-ra.

Hirdetés