Hirdetés
Archivum

Statisztikai visszatekintés az EYOF küzdelmeire:

:

Hirdetés

A magyar válogatott sokáig emlékezetes szép menetelését és értékes ezüstérmét hozta a 2019-es bakui EYOF leány kosárlabda tornája. Az esemény kapcsán nem maradhat el szokásos rövid statisztikai visszatekintõ összeállításunk.

Fotó: MOB/Szalmás Péter

Fotó: MOB/Szalmás Péter

Az EYOF kapcsán a legfontosabb a csapategység volt. Az, hogy minden nehézség, sérülés ellenére válogatottunk végig kitartott és remek játékkal szerezte meg az ezüstérmet. A magyar csapat 66.8 pontot ért el átlagban a torna öt mérkõzésén. Tette mindezt 39%-os mezõnymutatóval. Ezzel a mieink az aranyérmes franciák mögött a második leghatékonyabb csapatnak bizonyultak a mezõnyben. A duplákat 42%-al, a triplákat 25%-al értékesítették a magyar lányok.

Mérkõzésenként 32.2 lepattanót szedett átlagban a válogatottunk. Ebbõl 22.6 volt védõ és 9.6 támadó-lepattanó. Játékosaink átlagban 15.6 gólpasszt osztottak ki. 19.4 szerzett labdánk és 19.6 eladott labdánk volt meccsenként Bakuban. Hogy ezeket a számokat kontextusba helyezzük, a magyar lányok jegyezték a legtöbb szerzett labdát és a legkevesebb eladottat. Ennél jobb visszajelzés a csapatteljesítményre nem kell.

Fotó: MOB/Szalmás Péter

Fotó: MOB/Szalmás Péter

Igor Skocovski együttese kapcsán elsõsorban összhangot és az egységet emeltük ki, méltattuk sokat a torna alatt. Természetesen érdemes röviden az egyéni mutatókat is áttekinteni. Többen bekerültek ugyanis egy-egy mutatóban a legjobbak közé. Ezeket a számokat próbáltuk összegyûjteni és kiemelni a teljesség igénye nélkül az alábbiakban.

A pontátlagokat tekintve Habling Lara és Miklós Melinda is bekerült a Top10-be. Mind a ketten 10.6 pontot átlagoltak a hat összecsapáson. Habling Laráé lett a negyedik legmagasabb mezõnyszázalék (41,7%). A lepattanókat tekintve is befért a legjobbak közé 5.2-es meccsenkénti átlagával.

Renczes Rebeka kereken 4-es átlagával a második legtöbb gólpasszt osztotta ki a mezõnyben. A 10 legjobb között helyet kapott 2.8 átlagával Miklós Melinda, aki egyben a második legtöbb szerzett labdát is jegyezte. Egészen pontosan 4.6-ot. Ebben a mutatóban az öt meccset játszó játékosok között Sitku Zsuzsa is bekerült a legjobbak közé 3-as átlagával.
 

Fotó: MOB/Szalmás Péter

Hirdetés