Hirdetés
Archivum

Statisztikai visszatekintés az U16-os Európa-bajnokságra:

:

Hirdetés

A magyar válogatott a 7. helyet szerezte meg a szombaton véget ért kaunasi U16-os Európa-bajnokságon. Természetesen a statisztikai visszatekintésünk ezúttal sem maradhat el.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Kezdjük az egyéni mutatókkal, ahol az „efficiency” átlagot tekintve Madár Eszter végzett az élen. A fontos statisztikai mutatókat összesítõ hatékonysági mutatóban meccsenként átlagban 20.9-es értéket ért el. A négy találkozón is dupla-duplát jegyzõ Madár Eszter 10.7 pontot, 9.6 lepattanót és 2.1 gólpasszt átlagolt a teljes tornát nézve. A 9.6-os lepattanó átlaga a mezõnyben a második legmagasabb. Ezeken felül Madár esetében a mezõnyszázalékot is ki kell emelni, hiszen 58.3%-al értékesítette a lehetõségeit. Mérkõzésenként átlagban 8.6 kísérlete volt, melybõl kereken 5 lett sikeres.

A szerzett pontok tekintetében Dombai Réka a hét összecsapáson 108-at ért el. Ez 15.4-es átlagnak felel meg, ami a harmadik legmagasabb. Emellett Dombai 32 gólpasszt osztott ki, ami 4.6-os átlagot jelent. Szintén a legjobbak közé sorolja, egészen pontosan a negyedik legtöbb assziszt került a neve mellé a tornán. A szerzett labdák tekintetében a teljes mezõnyt nézve a 10. legtöbbet jegyezte 18-cal.

A csapatstatisztikákat böngészve azt láthatjuk, hogy válogatottunk a hatodik legtöbb szerzett ponttal rendelkezik a 16 mezõnyben és az ötödik legmagasabb a mezõnyszázalékkal zártunk. Ez kifejezetten jó mutató. Különösen, ha hozzátesszük, hogy a negyedik legtöbb gólpasszt a magyar válogatottnál jegyezték fel.

A lepattanókat tekintve a kilencedik legtöbbet gyûjtötte válogatottunk, míg a gólpasszok terén a 10. helyen zártunk az összesített statisztikán. Ki kell emelni, hogy Oroszország mögött a második legkevesebb eladott labdája a magyar csapatnak lett. Holtversenyben végeztünk a csehekkel a 15-ös átlagunkkal.

Hirdetés