Hirdetés
Archivum

Statisztikai visszatekintés az U18-as Európa-bajnokságra:

:

Hirdetés

Vasárnap este lezárult Udinében az U18-as A-divíziós Európa-bajnokság. Ahogy arról nagy terjedelemben hírt adtunk, a magyar válogatott bronzérmet szerzett a kontinenstornán, a trófeát pedig a németek hódították el. Természetesen hagyományos statisztikai visszatekintõnk ezúttal sem maradhat el.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Az egyéni statisztikákat figyelve a csoportkört követõen már kiemeltük, hogy akkor Angyal Barbara volt a torna legeredményesebb játékosa. Ez a folytatásban sem változott. Válogatottunk All-Star ötösbe is beválasztott irányítója a hét meccsen végül 99 pontot ért el, ami 14.1-es átlagnak felel meg. Ezzel a teljesítménnyel a lett Aleksa Gulbe (93 pont) és a lengyel Natalia Klimek (84 pont) elõtt végzett az élen.

A triplákat Mányoky Réka értékesítette a leghatékonyabban. A torna hét összecsapásán a 19 kísérletébõl 10 sikeresnek bizonyult, ezzel egyedüliként a mezõnyben átlépte az 50%-os mutatót. A lepattanókat tekintve is találunk magyar játékost a top10-ben. Varga Alíz összesen 59 lepattanót gyûjtött, ami 8.4-es átlagot jelent. Ez a nyolcadik legmagasabb a torna teljes mezõnyét nézve. Angyal Barbara a gólpasszok terén is legjobbak között szerepel. A hét meccsen 25-öt jegyeztek fel a statisztikai lapjára. A 3.6-os átlaga a hatodik legmagasabb.

Térjünk át a csapat-statisztikákra. A magyar válogatott 434 pontot ért el az Európa-bajnokságon. Tette mindezt 37.5%-os mezõnymutatóval, amely ebben a rangsorban a 4. legjobb lett Spanyolország, Horvátország és Franciaország mögött. A triplákat tekintve is elõkelõ helyen szerepel a bronzérmes együttesünk. A hét összecsapáson a 116 kísérletünkbõl 38 sikeres lett, ami 32.8%-os mutatónak felel meg. Ez a horvátok mögött a második legmagasabb.

A lepattanókat is kifejezetten jól szedte a magyar válogatott. Végül összesen 307-nél álltak meg a játékosaink, így 43.9-es meccs-átlaggal csapatunk az 5. helyen zárt ebben a rangsorban. A játékosaink által kiosztott 22 blokk szintén az 5. legmagasabb szám a mezõnyben. A gólpasszok terén 119-et rögzítettek a hét meccs statisztikai lapjaira. A kereken 17-es átlag az 5. legtöbb a 16 csapatot felvonultató udinei mezõnyben. Ki kell emelni, hogy az 5. legkevesebb eladott labdája is a magyar válogatottnak volt. Mindössze 105 ilyen került fel a statisztikára a hét találkozón.

Összességében elmondható az U17-es Világbajnoksághoz hasonlóan, hogy a számok egyértelmûen alátámasztják a kiváló teljesítményt és az elõkelõ helyet a mezõnyben. Gratulálunk!

Hirdetés