Hirdetés
Archivum

Statisztikai visszatekintés az U19-es Világbajnokságra:

:

Hirdetés

A magyar válogatott a 10. helyen zárt Bangkokban az U19-es Világbajnokságon. Természetesen ezen torna kapcsán sem maradhat el rövid statisztikai visszatekintésünk.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Kezdjük a csapatstatisztikákkal, melyek szépen kirajzolják, hogy az egy évvel idõsebbek között versenyezve, egy Európa-bajnokság – ami csodálatos ezüstérmet hozott – terhelésével a lábakban is versenyképes volt a magyar válogatott. Völgyi Péter együttese átlagolta a második legtöbb pontot a tornán USA mögött. Egészen pontosan 71.1-et. Ehhez 42.2%-os mezõnymutató párosult. Ami a harmadik legmagasabb USA és Kína után. A duplák és a triplák terén is a harmadik legjobbnak bizonyultunk.

A lepattanók terén a 9. helyen végeztünk a 16 csapatos mezõnyben 42.7-es átlaggal. Ebbõl 11.7 volt a támadó és 31 a védõ. A gólpasszok terén a második legtöbbet osztottuk ki 16.9-es átlaggal holtversenyben Dél-Koreával. Ebben Kína lett az elsõ 19-es átlaggal. A szerzett labdák terén a második legkevesebbet regisztrálták nálunk 6.3-as átlaggal. Dél-Korea az elsõ ebben a mutatóban meccsenként 15.4-es átlaggal. Az eladott labdák terén pedig 17.3 lett az átlagunk, ami a középmezõnynek felel meg.

Az egyéni mutatókat tekint Angyal Barbara és Dombai Réka átlagolták a legtöbb pontot, 10.4-et, illetve 10.0-et. A mezõnyszázalékot nézve Dombai Réka szállította a csapatunkból a legmagasabbat, 42.9%-al értékesítette lehetõségeit. A büntetõket Wentzel Nóra értékesítette a legpontosabban a csapatunkból, a 28 kísérletébõl 22 sikeres lett. A 78.6%-os mutató a negyedik legmagasabb a mezõnyben. A gólpasszok terén Dombai Réka 3.1-es és Angyal Barbara 2.9-es átlaga is befért a top15-be.

A végére maradt a fontos mutatókat összegzõ teljesítmény-index. Talán ez mutatja a legjobban csapatunk versenyképességét. Csapatszinten a harmadik legmagasabb átlagunk lett 72.7-es mutatóval. Egyéni szinten pedig öten is befértek a top40-be, ami nem kis teljesítmény. Lényegében csak USA és Belgium elõzött meg minket ezen a téren. Illetve csapatszinten még Kínának volt 70 felett az átlaga.
 

Gratulálunk a nyári szerepléshez!

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés