Hirdetés
Archivum

Stefan Svitek a miskolci utánpótlásban vállalt munkát:

:

Hirdetés

Az Aluinvent DVTK a hivatalos honlapján számolt be arról, hogy a magyar nõi felnõtt válogatott szövetségi kapitánya Stefan Svitek a miskolci utánpótlásban vállal szerepet.

Stefan Svitek Miskolcon a fiatalok egyéni képzésében és instruktorként az edzõk továbbképzésében is részt vesz.

„Kosárlabda edzõként az a legfontosabb feladatom, hogy minél jobb kosarasok kerüljenek ki a kezem alól, legyen az válogatott, vagy egy klubcsapat utánpótlása. Most már elég sokat dolgoztam a magyar nõi kosárlabda válogatott mellett, hogy azt mondhassam, látom, hol vannak a problémák, hiányosságok, miben kell elsõsorban fejlõdniük a magyar játékosoknak. A fõ feladatom az, hogy a DVTK utánpótlásában segítsek az edzõi stáb tovább fejlõdésében, emellett fontos szerepem lesz a játékosok egyéni képzésében is. Szövetségi kapitányként nem egyenletes a leterheltségem, ezért van arra lehetõség, hogy a DVTK utánpótlását erõsítsem.” – nyilatkozta Stefan Svitek a DVTK közleményében.

Szabó Tamás a DVTK ügyvezetõje így értékelte Stefan Svitek érkezését: „Folyamatosan emelni szeretnénk a DVTK utánpótlásában végzett szakmai munka színvonalát, erre jelent garanciát ©tefan Svitek érkezése is. Szövetségi kapitányként, Euroligás csapatok korábbi edzõjeként pontosan tudja, hogy egy fiatalnak mire van szüksége ahhoz, hogy eljusson akár a legmagasabb szintre, ezért õ irányítja majd az egyéni képzéseket. Emellett az edzõk edzõjeként, instruktoraként a DVTK utánpótlásában dolgozó szakemberek továbbképzésében szánunk neki vezetõ szerepet. Nem tudok olyan esetrõl, amikor egy hivatalba lévõ felnõtt szövetségi kapitány munkájával párhuzamosan egy klub utánpótlásában is rendszeresen dolgozott volna, ezért különösen büszke vagyok, hogy Király Sándor és Magyar Gergely után újabb kiváló szakember erõsíti a DVTK utánpótlását, sõt idén vezetõedzõnk, Maikel Lopez is külön foglalkozik majd a legtehetségesebbekkel. Hamarosan újra toborzót szervezünk azoknak a lányoknak, akik a DVTK keretein belül szeretnének kosárlabdázni, és úgy gondolom az elõbb említett nevek garanciát jelenthetnek a szülõk számára is, hogy a legmagasabb szinten folyik majd gyermekeik képzése. Remélem elõbb-utóbb Miskolc városának illetékeseit is sikerül meggyõzni, és támogatásra méltónak találják majd ezt a folyamatosan fejlõdõ utánpótlásmûhelyt.”
 

Hirdetés