Hirdetés
Magyarország

Stefanie Dolson: Nagyon jó rendszer van itt:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Február közepén szerződtette a Sopron Basket Stefanie Dolson-t. A 3×3-as olimpiai aranyérmes, WNBA-bajnok centerrel a klub készített egy átfogó videós interjút.

“New York állam északi részéről származom, és harminc éves vagyok. Van egy pudlim, megőrülök érte. Van is egy őt ábrázoló tetoválásom.” – mondta magáról Dolson, aki a WNBA-ben idén váltott csapatot. A címvédő Chicago Sky-tól a New York Liberty-hez szerződött.

“Olyan ember vagyok, aki szeret szórakozni, szóval szeretem jól érezni magam, bárhol is vagyok, bármit is csinálok. Szeretek nevetni, ezért sok végjátékot nézek, de akciófilmeket is… igazából elég sokat tévézek! Amikor otthon vagyok a kutyámmal, akkor vele játszom. Szeretek enni, szóval járok éttermekbe, főzök minden nap.” – tette hozzá az amerikai játékos.

Stefanie Dolson több sportágat is kipróbált. “Röplabdáztam, softballoztam és fociztam is, de nem jött be. Végül a röplabdánál és a kosárlabdánál maradtam, hiszen 6 láb, 5 inch magas vagyok, ami 196 centiméter. Középiskolában, amikor elkezdtek egyetemekről figyelni és onnantól ebből állt az egész, fel kellett adnom a röplabdát.” – mondta, majd kitért az egyetemi éveire. Dolson a UConn növendéke és azon játékosok táborát erősíti, aki már egyetemi évei alatt komoly ismertségre tett szert. A pályán mutatott teljesítménye mellett a személyisége is olyan, hogy kifejezetten sokat szerepelt az országos sajtóban.

Fotó: FIBA.Basketball

“Az egyetemi éveim nagyon jók voltak! Sok sikert értem el, a harmadik és a negyedik évemben két bajnoki címet nyertünk és az Év Védőjátékosának is megválasztottak. Összességében nagyon élveztem az egyetemet. Igazából hiányzik is… most nagyon öreg vagyok… Kosárlabda szempontjából a legjobb éveim voltak, szóval nem bántam, hogy a UConn-ra mentem. Megnyerni a WNBA-t és egyetemi bajnoknak lenni is fantasztikus.” – tette hozzá Dolson, akinek némileg váratlanul jött az őszi WNBA siker. A Chicago Sky kifejezetten szerény alapszakaszt zárt nyáron. Rengeteg nehézség, sérülés hátráltatta a munkát.

“Hihetetlen volt, egy hihetetlen utazás, főleg úgy, hogy hatodik helyen végeztünk, így senki sem számított arra, hogy mi fogjuk megnyerni és ezért számunkra is hihetetlen volt, hogy mi értünk fel a csúcsra. Nagyon büszke vagyok, hogy a Chicago Sky tagja lehettem és, hogy megnyertük a WNBA-t.” – fogalmazott Dolson, akit a magyar szurkolók a 3×3-as kosárlabdából is jól ismerhetnek.

Tokió nagyszerű volt! Még egy olyan hihetetlen dolog, ami a tavalyi évben történt. Az, hogy itt aranyérmet nyertünk, talán az eddigi legnagyobb sikerem. Nagyon jó élmény volt elmenni Tokióba és a 3×3-as csapatban játszani. Az első néhány évben a 3×3 csak egy szórakoztató játék volt, egy másik módja a kosárlabdának. Összességében a 2021-es év számomra fantasztikusan alakult. Először aranyérmet nyertem az olimpián, aztán bajnoki címet, ezek mind különleges pillanatok voltak, amiket sosem fogok elfelejteni. Úgy gondolom, hogy a 3×3 sokkal gyorsabb, nincs túl sok szünet, így akár két percig is lehet egyfolytában játszani, ami nem hangzik túl sok időnek, de ez folyamatos mozgás, szóval más állóképesség kell hozzá. Életem legjobb formájában voltam, amikor 3×3-ban játszottam, mert folyamatosan menni kellett. Aztán van néhány szabály, a labda is más, szóval sok különbség van.

– foglalta össze Dolson a 3×3-as tapasztalatokat.

Fotó: FIBA.Basketball

“Gabby-vel beszéltem, mielőtt Sopronba jöttem. Nagyszerű dolgokat mondott! Ez az egyik oka annak, hogy ide akartam jönni.” – idézte fel Sopronba érkezésének körülményeit Dolson, aki eddig jellemzően Ázsiát választotta a WNBA szezonra és a 3×3-ra való felkészülésre. “Elmondta, milyen jó rendszer van itt, hogy az edző, a játékostársak és minden jó itt Sopronban, szóval ez nekem egy jó lehetőség volt, amikor megkerestek. Az élet zajlik és végül el kellett hagynom Ázsiát a vírus és egyéb más okok miatt. Szóval az, hogy Európába jöhettem, ide Sopronba, könnyű választás volt. Nagyon jó rendszer van itt, sok sikert ért el a csapat, tavaly is bejutott a Final4-ba az Euroligában, szóval ez volt számomra a tökéletes lehetőség, hogy idejöjjek játszani.”

Stefanie Dolson a céljait így foglalta össze:

“Személyes célom, hogy beilleszkedjek, ahova tudok és végezzem a munkámat. Már így is hihetetlen csapatotok van, így én azért vagyok itt, hogy az a plusz játékos legyek, aki lendületet visz a játékba a padról. Magasemberként és a palánkok alatt is tudok játszani, jó elzárásokat adni. A csapattal a célom bejutni a Final4-ba az Euroligában és végül pedig az, hogy nyerjünk. Számomra minden a bajnokság megnyerése körül forog, mindegy, milyen szinten, milyen csapatban játszom.” – összegzett Dolson.

A teljes riport megtekinthető az alábbiakban:

Hirdetés