Hirdetés
Archivum

Stephanie Kostowicz szezonértékelõ interjú a BEAC-tól:

:

Hirdetés

Az ELTE-BEAC Újbuda együttesét erõsítette a tavaszi idõszakban Stephanie Kostowicz. Az amerikai játékos remek teljesítménnyel járult hozzá ahhoz, hogy egy extra gyõzelmi sorozattal végül a 9. pozícióban zárja csapata az évadot. A klub hivatalos honlapja közölt minap egy részletes interjút a játékossal.

 

Fotó: ELTE-BEAC Újbuda/Girgász Péter

Fotó: ELTE-BEAC Újbuda/Girgász Péter


Forrás: ELTE-BEAC Újbuda hivatalos honlap

Két játékosunk is újonc évét, illetve annak egy részét, töltötte nálunk. Stephanie február végén csatlakozott csapatunkhoz, emlékezetes és sikeres két hónapot töltött nálunk. Magyarországi élményeirõl kérdeztük, mielõtt a héten hazatérne Wisconsinba.

Újonc évedet két országban töltötted. Milyen elvárásokkal érkeztél Európába és ezek megvalósultak az évad végére?

Amikor Európába szerzõdtem, amiatt aggódtam a legjobban, hogy mennyire fog hiányozni az otthonom. Közel jártam iskolába, és nyugtalanított, hogy ennyire messze kerülök a családomtól és a barátaimtól. Bár egész évben nagyon hiányoztak, megtaláltam az örömömet abban, hogy önállóan fedezem fel a világot.

Évközben váltottál klubot és országot is. Nem érezted kockázatosnak elhagyni a már járt utat egy teljesen ismeretlenért?

De, egyértelmûen nagy kockázat volt abban, hogy az új barátaimat és a csapatomat hátrahagyva Magyarországra jöttem. Ugyanakkor, ezt kellett tennem, és egy pillanatig sem bánom, hogy a váltás mellett döntöttem.


Milyen különbséget láttál a görög és a magyar bajnokság között?

A magyar bajnokság sokkal erõsebb, itt a kosárlabda színvonala összességében jóval magasabb. Szeretem az itteni versenyt és a fizikailag is erõs küzdelmet.


Mennyire volt nehéz megtalálni a helyedet a csapatban, amelyik akkor már hosszú hónapok óta együtt dolgozott?

Az elején nagyon kemény volt. Bevallom, az elsõ héten komolyan aggódtam, és bizonytalan voltam magamban, hogy jó döntést hoztam-e. De a második meccsen már azt éreztem, hogy jó helyen vagyok és onnantól kezdve meccsrõl meccsre jobb lett.

Hogy érezted magad a csapatban?

Imádtam a BEAC-ban játszani! Azon vettem észre magam, hogy még jobban szeretem a sportot, és hogy õszintén tudok örülni a csapattársaim sikereinek. Nagyon nyitottan fogadtak engem, és borzasztóan hálás vagyok, hogy megismerhettem õket.

Azt nyilatkoztad, hogy szeretnél a pályán és azon kívül is fejlõdni. Mit tanultál ebben az évben játékosként és emberileg?

Nagyon sokat tanultam az elsõ profi évembõl. Elõször úgy álltam a dologhoz, hogy nekem a kosárlabda a munkám, és sokan vannak, akik nem igazán szeretik a munkájukat, vagy a munkahelyüket, szóval, nekem sem kell szeretni. De miután Magyarországra jöttem, rájöttem, hogy ez nem így van, és hogy igenis szeretheted azt, amit csinálsz, de ehhez a megfelelõ helyen, a megfelelõ emberekkel kell lenned.

Melyik a legemlékezetesebb mérkõzésed az itteni szezonból és miért? És a legkedvesebb emléked a pályán kívül?

A mérkõzések közül egyértelmûen a Vasas elleni hosszabbításos siker a legemlékezetesebb. Ott óriásit küzdöttünk csapatként, hogy megszerezzük a gyõzelmet. Egyénileg nézve az idegenbeli Vasas meccsen szerzett 39 pontom azért kiemelkedik a szezonból. A pályán kívül nagyon jó visszagondolni Budapest gyönyörû látványosságainak felfedezésére.


Van bármi, amit visszanézve megváltoztatnál az idei szezonoddal kapcsolatban, bármi, amit megbántál?

Nem bánom egyetlen döntésemet sem. Azt sem, hogy elmentem Görögországba, mert anélkül nem tudtam volna meg, hogy milyen jó a BEAC-ban lenni.

Mik a terveid a jövõre vonatkozólag? És üzensz bármit a BEAC-os szurkolóknak?

Még nem tudom én sem, mit hoz számomra a jövõ. Azt tudom, hogy vissza fogok térni Európába, de hogy pontosan hova, arról még nem döntöttem. Ha az élet úgy hozza, hogy nem térek vissza a BEAC-ba, mindenképpen szeretnék köszönetet mondani a szurkolóknak, a csapattársaimnak és az edzõinknek. Nagyon élveztem az itt töltött idõt és borzasztóan hálás vagyok mindenkinek, aki részese volt ennek a kalandnak!


Forrás: ELTE-BEAC Újbuda hivatalos honlap

Hirdetés