Hirdetés
Magyarország

Sterbenz Tamás várakozásai az alapszakasz hajrája előtt:

:

Fotó: Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Hirdetés

A TFSE-MTK az alapszakasz utolsó három mérkőzését hazai pályán vívja. Előbb a Vasas Akadémia, majd a Ludovika-FCSM Csata, végül az ELTE-BEAC Újbuda együttesét fogadja. Eldől, hogy sikerül-e kivívni a rájátszásba kerülést. A klub videós riport keretében Dr. Sterbenz Tamást, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem rektorát, a TFSE-MTK szakmai vezetőjét kérdezte ezen fontos időszak előtt.

“Nagyon érdekes hét lesz. Egy héten belül három hazai meccset fognak játszani a lányok. Azt hiszem ilyen sem volt még, hogy pont a három budapesti ellenfelet fogadjuk. Olyan pozícióban, olyan erővel rendelkeznek ezek a csapatok, hogy a mi harctársaink. A legjobb nyolcba jutáshoz meg kell nyernünk egyet vagy kettőt. A legnyugodtabbak akkor lennénk, ha már ez már az első mérkőzésen a Vasas ellen történne. Azt hiszem akkor van helyünk a rájátszásban, ha ezeket a csapatokat itthon nagyobb mértékben meg tudjuk verni, mint esetleg amivel kikaptunk a BEAC-tól.” – nyilatkozta Dr. Sterbenz Tamás, akit arról is kérdeztek, hogy milyennek látja eddig a szezon alakulását.

“Hektikus, talán a külső körülmények miatt is. Voltak nagyon szép győzelmeink, volt egy őszi sorozatunk, amikor a csapat úgy játszott, azzal a lendülettel, ahogy mindig szeretünk. Akkor szép periódusa volt a fiataloknak. Baa Dominikának a sérülése ezután keletkezett. A fő cél, hogy a fiatalok épüljenek be és a TF-s hallgatókkal olyan csapatunk lehessen a következő években, különösen, amikor a Csörsz utcában a csarnok elkészül, hogy a hallgatók, a TF közössége magáénak érezhesse a csapatot. Ez a fejlődés, ha nem is teljesen folyamatos, de azt hiszem jó irányba megy. Ezt szeretnénk bebizonyítani azzal, hogy a helyezés sem romlik a korábbiakhoz képest és továbbra is a legjobb nyolc között lehetnek a lányok.” – fogalmazott Dr. Sterbenz Tamás.

A kosárlabdában fiatal szakemberek bizonyítanak a TFSE-nél. Arról is kérdezték Dr. Sterbenz Tamást, hogy mi ebben a titok.

“Nem biztos, hogy titok. Volt ebben egy adag szerencse is. A kosárlabda kiemelt figyelmet kap, nem csak az oktatók oldaláról, de a hallgatók körében is nagyon népszerű. Egy igazi egyetemi sport. Azt hiszem, hogy az egyetemi bajnokság, a MEFOB is ezt jól előkészítette. Az a csapat, amelyik a B-csoportot megnyerte, az egyetemi bajnokságban is együtt pallérozódtak. Az egy picit szerencse – és a titok ott lehetett -, hogy Magyar Bianka személyében egy olyan hölgy vezeti ma a csapatot, aki végigjárta az egész TF képzési struktúrát, játékos volt, edzőként kapcsolódott be a szakosztály munkájába. Amikor mélyvízbe dobtuk, kiderült, hogy nagyon komoly képessége van a csapat vezetéséhez. Ez nem csak a kosárlabda lány csapatunkra jellemző. Azt szeretnénk, hogy minden szakosztályunk elsősorban a saját szakedzői hallgatóinkra, végzett tanítványainkra támaszkodjon. Öröm látni, hogy a B-csapatunknál, illetve másodedzőként Patai Benjamin ül a padon, de azt hiszem, hogy ennek az egész TFSE-re jellemzőnek kell lennie.” – összegzett a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem rektora, a TFSE-MTK szakmai vezetője.

Hirdetés