Hirdetés
Archivum

Studer Ágnes és Dubei Debóra az albánok elleni sorsdöntõ meccsrõl:

:

Hirdetés

Szombaton Albániában lép pályára a magyar válogatott a 2019-es nõi kosárlabda Európa-bajnokság selejtezõjének utolsó elõtti fordulójában. A két csapat között óriási a tudáskülönbség, az igazi tétet azonban a kvalifikáció szempontjából az jelenti, hogy minél nagyobb pontkülönbséggel kell nyerni.

A magyar válogatott keddi sajtónyilvános edzésén az albánok elleni kulcsmeccs volt a téma. „Ha tudunk, akkor 60 ponttal, ha tudunk még többel, akkor még többel szeretnénk nyerni.” – kezdte nyilatkozatát Studer Ágnes, akit az M4 Sport híradója idéz.

„A lényeg az, hogy minél nagyobb legyen a különbség. Koncentrálunk magunkra, hogy a figurák meglegyenek. A védekezésre fókuszálunk és arra, hogy az összeálljon. Az a kulcs, ha az rendben lesz, akkor abból a könnyû indítások jönnek és könnyebb kosarakat tudunk szerezni. Megbeszéltük, hogy mit szeretnénk. Keményen kezdeni és végig dominálni. Az a cél, hogy legyen ritmus, könnyen menjen a támadás.” – összegzett az Atomerõmû KSC Szekszárd irányítója.

Nagy visszahangot kapott, hogy két helyen változott az utolsó pillanatban a keret. Krivacevic Tijana és Yvonne Turner helyett Fegyverneky Zsófia és Cyesha Goree érkezett. A Sopron Basket játékosa Dubei Debóra vázolta Fegyverneky Zsófia visszatérésének jelentõségét.

„Személyisége nagyon fontos, hogy biztonságot érezzünk a pályán és a pályán kívül. Sok tapasztalat van a kezében, szerintem ebben tud nekünk segíteni. A kosárlabda minden kisebb-nagyobb zegét-zugát ismeri. Számunkra az a legfontosabb, hogy egy határozott, egységes csapatot tudjunk alkotni. Az a célunk, hogy minél többel meg tudjuk verni az albánokat. Ha egy meccset játszol és 10 pont van közte, akkor te 20-at, 30-at szeretnél. Szerintem ezzel nem lesz gond.” – jelentette ki Dubei Debóra.

Hirdetés