Hirdetés
Archivum

Studer Ágnes nyilatkozata a belgák elleni találkozó elõtt:

:

Hirdetés

Hamarosan kezdõdik a Belgium elleni sorsdöntõ mérkõzés a 2019-es Európa-bajnokságon. A gyõztes kvalifikálja magát a 2020-as olimpiai selejtezõre. A találkozó elõtt az M4 Sport Studer Ágnest kérdezte, aki sérülés miatt a pénteki edzést kihagyta. A találkozó részletes beharangozója ITT olvasható.

– A keresztcsontomat beütöttem, amikor tegnap belém jöttek. Nagyon rosszul estem és most a csont fáj. Úgy döntöttünk, hogy a pénteki edzést kihagyom, nem szedek be fájdalomcsillapítót és a szombati meccsre próbálok úgy összeállni, hogy teljesen jól legyek. Elég erõs vagyok, össze fogom szedni magamat, fogok játszani.

– Néztem az edzést, jó hangulatban ment, jól mozogtak a lányok. Mindenkinek sikerült összeszednie magát. Aki esetleg annyira nem, õt is próbáljuk felhozni. A csapatnak nagy része jól van lelkileg.

– A védekezés fontos lesz. Van egy nagyon jó játékosuk Emma Meesseman, rá építenek nagyon sok mindent. Szinte minden támadásban próbálják neki beadni a labdát. Vagy megoldja vagy kiadja onnan. Fontos lesz, hogy õt kikapcsoljuk. Támadásban pedig önbizalommal, nagyobb ritmusban kell játszanunk, mint a britek ellen.

– Rendelkeznek jó irányítóval, aki Szlovénia ellen 20 pont felett dobott és a Mestdagh-testvérekrõl sem szabad megfeledkezni. Vannak cseréik tehát, akik mind jók, motiváltak és nagy lendületet tudnak adni a csapatnak. Ha bejön egy-egy csere, rájuk is figyelni kell. Komplexnek tartom ezt a belga csapatot, nagyon egyben vannak. Mindenki érzi egymást náluk. Nem mondom, hogy könnyû dolgunk lesz, átlag felett kell teljesítenie. Mindent ki kell adni magunkból már nem lesz több meccsünk. Addig fogunk menni, ameddig bírunk. Remélem, ezzel tudunk nyerni.

Hirdetés