Hirdetés
USA

Sue Bird 40:

:

Hirdetés

Pénteken ünnepelte 40. születésnapját Sue Bird. Az amerikai válogatott és a Seattle Storm irányítója múlt héten írt történelmet, miután az egyetlen olyan játékos lett a WNBA történetében, aki három évtizedben is bajnoki címet ünnepelhetett. A klubhűsége kiemelkedő, az eddigi profi pályafutását a tengerentúlon kizárólag a seattle-i együttes színeiben töltötte. A 2004-es, a 2010-es, a 2018-as és a 2020-as bajnokcsapatnak is a kezdőirányítója volt.

Sue Bird elkötelezett, hogy folytatja pályafutását 2021-ben is. Nem csak női kosárlabdában, hanem a globális sportéletet nézve az egy évvel elhalasztott tokiói olimpiai egyik nagy története lenne Bird és természetesen Diana Taurasi, akik az ötödik olimpiájukon léphetnének pályára és az ötödik aranyérmüket nyerhetnék. Bird és Taurasi az egyetemi kosárlabdában is sikert sikerre halmoztak a UConn színeiben. A kiváló irányító 2000-ben és 2002-ben lett bajnok Geno Auriemma csapatával. Az eredménysorát pedig az öt Euroliga siker és a négy világbajnoki cím teszi teljessé a FIBA égisze alatt zajló eseményeket nézve.

Sue Bird a WNBA-ben 2888 gólpasszt osztott ki eddig. Ezzel természetesen vezeti az örökrangsort. Születésnapjára a liga ezekből készített egy összefoglalót: