Hirdetés
Archivum

Sue Bird 500. tétmeccsét játszotta a WNBA-ben:

:

Hirdetés

Ahogy azt a napi WNBA összefoglalónkban kiemeltük, Sue Bird történelmet írt vasárnap este. A WNBA-ben 500. tétmérkõzésén lépett pályára. Ezzel DeLisha Milton-Jones-t megelõzve a liga történelmének legtöbb találkozón szereplõ játékosa lett a klasszis irányító.

Fotó: Twitter.com/SeattleStorm/

Fotó: Twitter.com/SeattleStorm/

Sue Bird a UConn kötelékében teljesítette egyetemi éveit. Geno Auriemma együttesével 2000-ben és 2002-ben nyert bajnoki címet. Nem volt meglepetés, hogy a 2002-es WNBA Draft-on elsõ helyen kelt el. A játékjogát a Seattle Storm szerezte meg, amely csapatot azóta is megszakítás nélkül erõsíti. Elõször tétmérkõzésen 2002. május 30-án a New York Liberty ellen lépett pályára. Sue Bird már az elsõ szezonjában a csapata összes meccsén kezdõ volt és 14.4 pont, 6 gólpassz átlaggal zárt.

A Seattle Storm csapatával 2004-ben és 2010-ben WNBA bajnoki címet szerzett Sue Bird, míg az egyéni elismeréseket tekintve érdemes kiemelni, hogy öt szezonban is beválasztották az év legjobb ötösébe. All-Star gálára 11 alkalommal szavazták be és három olyan évad volt, amikor nevéhez fûzõdött a legtöbb gólpassz.

A WNBA örökranglistáit böngészve azt láthatjuk, hogy jelenleg Sue Bird rendelkezik a legtöbb kiosztott gólpasszal a ligában, szám szerint 2775 szerepel a neve mellett. Ezen felül 6069 ponttal klubja, a Seattle Storm legeredményesebb játékosa.

Sue Bird elsõ meccse a ligában

Hirdetés