Hirdetés
Archivum

Sue Bird a Denver Nuggets-nál vállalt állást:

:

Hirdetés

Az NBA-ben szereplõ Denver Nuggets a hivatalos honlapján adta hírül, hogy a klubnál fog dolgozni „Basketball Operation Associate” pozícióban a négyszeres Olimpiai – és Világbajnok irányító Sue Bird.

Napjaink klasszisai közül Sue Bird is elkezdte elõkészíteni civil életét. A 38 éves irányító, aki idén õsszel elõbb a Seattle Storm csapatát vezette WNBA bajnoki címre, majd néhány héttel késõbb az Egyesült Államok válogatottjával Világbajnok lett, a Denver Nuggets-nál fog dolgozni az elõttünk álló hónapokban. Bird nem a szakmai stábban kap helyet, hanem a klub napi mûködtetését is végzõ szervezetben tölt be „Basketball Operation Associate” pozíciót.

Az NBA hivatalos leírása szerint a kluboknál a „Basketball Operation Associate” pozíciót betöltõ alkalmazott támogatja a különbözõ területek közötti együttmûködést, részt vesz megbeszéléseken a csapat és a liga elöljáróival, jelentéseket készít és ezeket képes önállóan bemutatni a különbözõ területek vezetõinek.

Az ilyen általános bemutatáson túl azt érdemes tudni, hogy általában olyan személy kapja ezeket a pozíciókat az NBA-ben, akivel hosszú távon számol az adott csapat. Gyakorlatilag egy klub napi üzemeltetésének minden részterületébe betekinthet ez a dolgozó, ami nagyban hozzájárul a tapasztalatszerzéshez, kapcsolatépítéshez.

A pénteki bejelentés nem jelenti azt, hogy Sue Bird befejezné profi pályafutását. A Seattle Storm harmadik bajnoki címe után szeptemberben elterjedtek ugyan ilyen pletykák, de ezt nagyon hamar, már a bajnokcsapat városi köszöntése alkalmával cáfolta a klasszis irányító. Ekkor bejelentette ugyanis, hogy a következõ évadban is visszatér.

Hirdetés