Hirdetés
USA

Sue Bird a WNBA évad végén visszavonul:

:

Fotó: Seattle Storm

Hirdetés

Csütörtökön előbb egy rövid Twitter-bejegyzésben, majd egy sajtótájékoztató keretében Sue Bird hivatalosan is bejelentette, hogy a 2022-es WNBA évad végén befejezi pályafutását.

A bejelentés nem érkezik teljesen váratlanul, hiszen már a tokiói olimpiát követően is eljátszott a visszavonulás gondolatával a kiváló irányító. Akkor a válogatottságtól való visszavonulását be is jelentette. Klubszinten azonban még egy szezont bevállalt. Lapunkban is nagy terjedelemben írtunk arról a megható pillanatról, amikor a tavalyi szezonzárón a seattle-i publikum egy emberként skandálta: “még egy évet.”

Bár egyáltalán nem váratlan a bejelentés, de azt Sue Bird sem titkolta a sajtótájékoztatóján, kimondani a nagyvilág előtt, hogy ez az utolsó szezonja, nem egyszerű. Hogy miért most tette? Arra azt felelte, hogy a Seattle Storm vasárnap játszik utoljára az idei alapszakaszban a New York Liberty vendégeként. Egészen pontosan 30 mérföldre a szülőhelyétől. Szeretné, ha a családja, gyermekkori barátai méltóképpen megünnepelhetnék a pályafutása végét. A Seattle Storm-nál a társainak a szerda esti csapatvacsorán mondta el a döntését, míg a szakmai stábot és a klubvezetést a csütörtök délelőtti edzésen tájékoztatta.

Innentől minden meccs a búcsúról fog szólni, ezzel Bird is tisztában van. A sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy nincs felkészülve rá és igénye sincs egy amolyan “búcsúturnéra”, de megérti, hogy a szurkolók szeretnék megélni ezt a pillanatot. Saját érzéseit úgy foglalta össze, hogy 5-6 éves kora óta kosárlabdázik és nyilván ez egy szomorú pillanat, de csodálatos karrierje volt és addig tudott játszani, ameddig fizikálisan és mentálisan a legmagasabb szinten képes teljesíteni. A jövővel kapcsolatban már nem volt ennyire komolykodó a sajtótájékoztató. Konkrét tervei nincsenek Bird-nek. Tavasszal az egyetemi Final Four alatt Diana Taurasival szerepeltetek közösen az ESPN-en. Ahogy a pályán, úgy ott is kiválóan működött a kémia. Pedzegették, hogy akár ez is lehet a jövő. Erre csak annyit felelt, hogy “ebből is lehet valami.”

Sue Bird ötszörös olimpiai-bajnok, négyszeres világbajnok játékos. A 21 éves profi pályafutása alatt négy WNBA-bajnoki cím a Seattle Storm alakulatával, a UConn gárdájával két egyetemi bajnoki cím, Euroliga-győzelem és orosz bajnoki cím is szerepel az eredménysorában.

A sajtótájékoztató teljes felvétele:

Hirdetés