Hirdetés
Archivum

Sue Bird csak januártól játszik Moszkvában:

:

Hirdetés

Kevesebb pénzbõl gazdálkodva is világsztárokkal várja az új szezont az EuroLiga címvédõje, a Szpartak Moszkva. Sue Bird szerint Diana Taurasi pótolhatatlan veszteség, de ennek ellenére nem kell leírni az orosz fõváros kirakatcsapatát.

A világbajnokság alatt az Egyesült Államok válogatottjának egyik sajtótájékoztatóján a világ legjobb irányítója, Sue Bird az elõttünk álló európai szezonról is beszélt. Az elmúlt hat hónapban EuroLigát, WNBA-t és világbajnokságot nyerõ klasszis szerint a Szpartak Moszkva átalakuló keretével is ütõképes lesz.

Mint ismeretes távozott Moszkvából Diana Taurasi és Sylvia Fowles, de a keretet így is olyan kiválóságok alkotják, mint Anete Jekabsone-Zogota, Irina Osipova, Ilona Korstin, Marina Karpunina, Epiphany Prince, Jelena Milovanovics, Sonja Petrovics, illetve a két világsztár Sue Bird és Lauren Jackson.

„Nincs itt a keretben Diana, aki barátként és csapattársként is hatalmas veszteség. Minden szempontból pótolhatatlan, de tovább kell lépnünk. Nem szabad, hogy elkezdjük azon rágódni: nincs itt és így mi lesz velünk. A Szpartak Moszkva most is egy nagyon jó csapat. A vezetõk hatalmas munkát végeztek, hogy összeállítsák ezt az ütõképes keretet. Talán nem számolnak velünk esélyesként, de nem szabad leírni minket. Nekem a világbajnokság után egy kis pihenõre van szükségem. Hosszú év volt ez, több sérüléssel. Az egyiket például még Moszkvában szedtem össze. Olyan porckorong problémáim vannak, amiket nem lehet mûteni. Egyszerûen ki kell pihenni. Valószínûleg Karácsony után érkezek Moszkvába.” – nyilatkozta Bird.

A címvédõ könnyû csoportba került, a Salamancán és a megerõsített Galatasaray-on kívül sem a Tarbes, sem a ZVVZ USK Prága, sem a Vici Aistes nem okozhat problémát Pokey Chatman gárdájának.

Hirdetés