Hirdetés
Archivum

Sue Bird elsõ hónapja a Denver Nuggets együttesénél:

:

Hirdetés

Novemberben érkezett a hír, Sue Bird a Denver Nuggets együttesénél lehetõséget kapott, hogy belekóstoljon egy NBA klub mûködésébe. A Nuggets televíziósai az ünnepi idõszakban állítottak össze az elsõ hónapjáról egy riportot.

Fotó: Twitter,com/WNBA

Fotó: Twitter,com/WNBA

Sue Bird a Denver Nuggets alakulatánál igazgatóként dolgozó közeli barátja Tim Connelly közbenjárásával kapott lehetõséget. A klasszis irányító hangsúlyozta: azért értékelte igazán nagyra a denveri megkeresést, mert aktív játékosként tekintenek rá, aki eközben figyelheti a visszavonulását követõ lehetõségeket. Bird az elmondása szerint elsõsorban „front office” állást szeretett volna, ahol minden nap a csapat mellett lehet aktív tagként. Ezt profiként nem engedhetné meg magának egész évben, de óriási esély, hogy pár hónapra bizalmat szavaztak számára.

„Sportoló vagyok, aki a pályafutására koncentrál és abból szeretné kihozni a legtöbbet. Akár holnap vonulok vissza, akár 20 év múlva, azt szeretném úgy tenni, hogy mindent megtettem. Ugyanakkor ott van, hogy a kosárlabda nem tart örökké. Eljön a pillanat, amikor el kell kezdeni körbenézni és emiatt igazán nagyszerû ez a lehetõség. Remélem, hogy ezen idõszak végén látni fogom: jó vagyok-e benne vagy sem.” – nyilatkozta Bird az elsõ nagyobb sajtókonferenciáján.

Amolyan mindenes most a Denver Nuggets együttese mellett Bird. Nincs egy konkrét feladata, de a legtöbbet a scout, az ellenfelek feltérképezése terén tud segíteni. „Azonnal profitáltunk az érkezésébõl. Bárki, akinek ilyen tapasztalata van, bármely csapat számára óriási segítség.” – nyilatkozta Michael Malone vezetõedzõ. Bird hozzátette, hogy ugyan New Yorkban él, de sokat tartózkodik Seattle-ben, illetve Connecticut környékén is, így több csapatot is meg tud nézni.

Történelmi idõket élünk, hiszen aktív vagy visszavonult WNBA játékosok közül immár Kristi Toliver, Chasity Melvin, Becky Hammon, Nancy Lieberman, Jenny Boucek, Natalie Nakase vagy éppen Nicki Gross is elhelyezkedett NBA kluboknál. Olyan életpálya-modell nyílhat meg, mely a nõi kosárlabdázók számára is esélyt kínál a sportág mellett maradni a visszavonulásuk után. Ahogy Bird fogalmaz: nem számít a bõrszín, a nem, csak a játék ismerete.

„Van egy sajátossága annak, hogy úttörõnek neveznek minket. Magamra még nehéz így tekinteni, hiszen az én generációm számára Lisa Leslie, Sheryl Swoops, Rebecca Lobo vagy éppen Dawn Staley tölti be ezt a szerepet. Ugyanakkor tudom, hogy 20 év múlva engem is ebbe a csoportba fognak sorolni.” – összegzett Sue Bird, akinek mindennapjaiba az alábbi videó is betekintést enged.

Hirdetés