Hirdetés
USA

Sue Bird és Diana Taurasi terve egészíti ki a WNBA átalakulását:

:

Hirdetés

Szerdán a CBS reggeli műsorának, a This Morning-nak a vendége volt Sue Bird és Diana Taurasi. A beszélgetés középpontjában a jelenleg is zajló válogatott program állt.

Évek óta körvonalazódó terv az Egyesült Államokban, hogy a női válogatott a WNBA holtszezonjában rendszeresen dolgozzon együtt. Ezzel lényegében keretbe foglalva azt az átalakulást, ami jelenleg a WNBA-ben is tart.

Ennek ötletgazdái Sue Bird és Diana Taurasi, akik még az oroszországi légiós-éveik alatt vázolták egy papírra elképzeléseiket. Lényegében azt, hogy milyen programmal és juttatáscsomaggal lehetne reális alternatívát kínálni az európai/ázsiai ligákban való szereplésnek. A könnyed műsorban kordokumentumként ezt a kis vázlatot be is mutatta a két játékos.

A hosszú távú terv az lenne, hogy a válogatott tagjai, akik szerződésben elkötelezik magukat, a WNBA holtszezonjában 100000 dollár költségtérítést kapnának. Ezen felül az USA Basketball a válogatott versenyeztetésének keretében rendszeres edzéslehetőséget és felkészülési mérkőzéseket biztosítana. Ezzel a holtszezonban is lenne jövedelmük a játékosoknak és teljesen a kosárlabdából sem esnének ki. Sue Bird hangsúlyozta, hogy ez a felállás a WNBA új kollektív szerződésével együtt már valóban képes lehet esélyt adni, hogy aki akar, az kompromisszumok nélkül otthon tudjon maradni.

A beszélgetésben szóba került az előbb már említett kollektív-szerződés. Ezzel kapcsolatban mindkét klasszis kifejtette, hogy az anyagiakon felül az üzenete az igazán értékes. Mutatja a profi női sport megbecsültségét. Ahogy Diana Taurasi fogalmazott, egy magasabb polcra helyezi a női kosárlabdát.

Hirdetés