Hirdetés
USA

Sue Bird és Megan Rapinoe eljegyzése:

:

Hirdetés

Instagramon jelentették be Sue Bird és Megan Rapinoe eljegyzését.

A két világklasszis sportoló a 2016-os riói olimpia óta alkotnak egy párt. Sokat szerepelnek a tengerentúli sajtóban is, Sue Bird négy olimpiai és négy világbajnoki címe mellé éppen idén ősszel szerezte negyedik WNBA bajnoki címét. Megan Rapinoe pedig szintén olimpiai bajnok, kétszeres világbajnok. A világ legjobb női labdarúgójának is megválasztották, itt mindkét rangos elismerést (FIFA év játékosa, Ballon d’Or Féminin) megkapta.

Bird és Rapinoe nagyon aktív közéleti tevékenységet folytat. Az LGBTQ közösség támogatása mellett a női sport esélyegyenlőségéért is kampányolnak. A bérek kérdésének rendezésén túl fontos lenne, hogy minden egyéb területen (orvosi ellátás, utazás, edzéskörülmények) is csökkenjen a különbség a két nem között. Emlékezhetünk rá, hogy Rapinoe volt az arca annak a keresetnek, amit az amerikai női labdarúgó-válogatott nyújtott be.

A két sportoló egymás karrierjét is támogatja. Sue Bird ott volt tavaly Franciaországban a női labdarúgó világbajnokságon, míg Rapinoe nyáron a WNBA buborékjába költözött be. Emellett kis színfolt, hogy Bird a világbajnoki döntő előtt írt egy nagy figyelmet kapó cikket, míg Rapinoe most ősszel a WNBA fináléja előtt.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Sue Bird (@sbird10) által megosztott bejegyzés,

Hirdetés