Hirdetés
USA

Sue Bird és Megan Rapinoe fontos fellépése a Golden State Warriors legutóbbi meccsén:

:

Hirdetés

A szerdáról csütörtökre virradóra rendezett mérkőzésén tartotta a Warriors LGBTQ Night elnevezésű rendezvényét az NBA-ben szereplő Golden State Warriors együttese. Rendkívül fontos esemény volt, mely a sokszínűségre, egymás elfogadására igyekezett felhívni a figyelmet. A program középpontjában az Egyesült Államok profi sportjának egyik legismertebb párja Sue Bird és Megan Rapinoe állt.

A mérkőzés előtt Bird és Rapinoe kongatta meg azt a villamos csengőt, mely a San Franciscóba költőző klub régi/új meccsindító szertartása. Ezt követően pedig az első negyed után egy-egy mezt is átvehettek. Az este egy panel-beszélgetéssel zárult, melyen számtalan fontos kérdés elhangzott. Amíg a WNBA szerencsére egy rendkívül nyitott liga és az egyik legfontosabb társadalmi küldetésének tekinthető az LGBTQ közösségek támogatása. Az NBA, amelynek jóval nagyobb az elérése, ezen a téren sajnos nagyon el van maradva. A Golden State Warriors hagyományteremtőnek szánt rendezvénye ilyen szempontból bír igazán nagy jelentőséggel.

“Nagyon fontos. Az NBA olyan pozícióban van, hogy rengeteg területen, sok kérdésben tudja befolyásolni a közvéleményt.” – jelentette ki a panel-beszélgetés során Sue Bird, akihez Rapinoe is csatlakozott: “Egy ilyen este példát mutathat a liga számára.” Bird és Rapinoe tudatosan felvállalta, hogy az ismertségével küzd a társadalmi igazságtalanságok ellen és a profi sport világában igyekszik tenni az esélyegyenlőségért, az elfogadásért. “Mindenkinek megvan a felelőssége abban, hogy a világot igyekezzen jobb hellyé tenni. Nagyon fontos, hogy azon a területen tegyük meg az első lépéseket, ahol a leghatékonyabbak tudunk lenni, ahol a legnagyobb a hatásunk. Mindenki előtt adott erre az esély.” – összegezte a tapasztalatokat Rapinoe.

Képriport:

Fotó: NBA.com

Fotó: NBA.com

Fotó: NBA.com

Hirdetés