Hirdetés
Archivum

Sue Bird-re térdmûtét vár:

:

Hirdetés

Újabb csapás érte a WNBA címvédõjét, a Seattle Storm-ot. A csapat ikonikus irányítójára Sue Bird-re artroszkópos térdmûtét vár. Meghatározatlan ideig nem léphet pályára.

Fotó: Seattle Storm

Fotó: Seattle Storm

A hivatalos honlapján közleményben jelentette be a Storm, hogy Sue Bird a közeljövõben Connecticutban artroszkópos térdmûtéten esik át. A Storm tájékoztatása szerint “meghatározatlan ideig” nem léphet pályára. Alisha Valavanis, klubelnök hangsúlyozta: Sue Bird kezelõorvosai és a csapat stábja közösen úgy ítélte meg, hogy ez a mûtéti beavatkozás a legjobb döntés jelen helyzetben. Egy teljesen egészséges Bird visszatérésére számítanak a késõbbiekben.

“Nagyon csalódott vagyok. Semmit sem szerettem volna jobban, mint ott lenni a csapattal a pályán és együtt küzdeni a címvédésért. Jártam már ezen az úton és csak arra fogok koncentrálni, hogy jobban legyek és a jövõben is a Storm színeit, Seattle városát és a fantasztikus szurkolóinkat képviselhessem.” – nyilatkozta Bird.

Bird egész pályafutása alatt küzd térdproblémákkal. A 2013-as évadot egy beavatkozás miatt kihagyta. Akkor cisztát távolítottak el a térdébõl. Emellett a 2016-os Olimpia és a 2017-es alapszakasz alatt is akadtak fájdalmai, kezelésekre volt szüksége.

Mint ismert a WNBA címvédõjét idén több nehézség is hátráltatja. Breanna Stewart az Euroliga döntõn szenvedett súlyos sérülést. Az egész szezont ki kell hagynia. Dan Hughes vezetõedzõt pedig rákbetegséggel diagnosztizálták és idõközben meg is mûtötték. Meghatározhatatlan, hogy mikor térhet vissza a kispadra.

Hirdetés