Hirdetés
Archivum

Súlyos gyõri vereség a Famila Schio-tól:

:

Hirdetés

A CMB Cargo UNI Gyõr 91-46-os vereséget szenvedett a Famila Schio gárdájától hazai pályán a nõi kosárlabda Euroliga 9. fordulójában. Laklóth Anna kisebb sérülése miatt tovább szûkültek a Gyõr variációs lehetõségei és ezt már nem bírta el Völgyi Péter együttese. Az elsõ negyedben 15 pontos elõnyt alakított ki az olasz gárda. A második szakaszban volt egy felzárkózása a Gyõrnek, de a 46-36-os félidõ után a harmadik negyedben eldõlt a gyõztes kiléte. A záró szakaszban már a fiatalok edzõdhettek egy rutinos rivális ellen. A gyõriek legeredményesebbje a 16 pontos Tatsiana Likhtarovich volt.

Nem érkeztek jó hírek a mérkõzés elõtt Gyõrbõl, hiszen Laklóth Anna nem tudta vállalni a játékot. Hiányában tovább csökkentek a variációs lehetõségek, de az elsõ negyedben még ezen tény ismeretében is a vártnál nagyobb különbség alakult ki. Az olaszok 13-11-es elõnyük után 17-4-es sorozattal zárták az elsõ szakaszt. Sok labdát adott el a Gyõr és ezekbõl könnyû pontokat szerezett a Schio, akiket egy kisbusznyi szurkoló buzdított a helyszínen. A második etapot Tatsiana Likhtarovich és Simon Zsófi vezérletével 9-0-s sorozattal kezdte a Gyõr. A vendégek idõt is kértek és a Gyõr 6 pontnál közelebb nem került. Az eredményjelzõ 38-24-nél fagyott be, majd a félidõ hajrájában ismét elkezdett nagyobb differencia kialakulni. Amikor Völgyi Péter négy perccel a nagyszünet elõtt idõt kért, már 9 eladott labdánál tartott a csapata, ami egy Euroliga meccsen nem fér bele. A félidõhöz közelítve 14 egységgel vezettek az olaszok, de még 46-36-ra sikerült felzárkózni a szünetig.

A harmadik negyedet a veterán Laura Macchi sorozatban szerzett 10 pontja vezette fel, amivel megduplázta csapata elõnyét és lényegében eldöntötte a találkozót. 56-36 után Simon Zsófi szerezte az elsõ gyõri pontokat. Óriási különbség alakult ki a felek között és ezúttal nem volt benne a játék képében, hogy a Gyõr tudjon szépíteni. A különbség 74-42-nél már 32 pont volt a harmadik etap végén. A negyedik negyedben a fiatalok kaptak lehetõséget és ennek az estének az egyetlen pozitívuma, hogy a Markó Dorina, Simon Anikó, Török Ági, Nagy Rebekka, Kovács Vanessza ötös egy rutinos ellenfél ellen edzõdhetett. A záró szakaszt 17-4-re nyerte a Schio és így alakult ki a 91-46-os végeredmény. Ez egyben azt is jelenti, hogy a Gyõr számára az Európa Kupában történõ folytatás lehetõsége elveszett.

Eredmény
CMB Cargo UNI Gyõr – Famila Schio 46-91 (15-30, 21-16, 6-28, 4-17)

Statisztika

Hirdetés