Hirdetés
Archivum

Súlyos vereségbe szaladt bele a Pécs:

:

Hirdetés

Elmaradt a pécsi csoda a nõi EuroLiga rájátszásában. A MiZo Pécs 2010 27 pontos vereséget szenvedett az alapszakaszban remeklõ és a keddi mérkõzésen extra dobóformát mutató Krakkó otthonában.

Vajda Anna nélkül, de bizakodva utazott a Pécs Krakkóba. Minden okunk meglehetett a bizakodásra Fûzy Ákoséknak, mivel a két együttes az elmúlt 14 hónapban négyszer mérte össze erejét és bár minden alkalommal a lengyelek bizonyultak jobbnak, a két csapat között egyáltalán nem mutatkozott klasszis különbség.

A mérkõzés elején kiegyenlített játék folyt a pályán, sõt az 5. percben 10-6-ra vezettek is a pécsiek. A Krakkó egy Cohen triplával 11-10-nél ragadta magához a vezetést, amit a mérkõzés végéig már ki sem engedett a kezébõl. Érdekes találkozó bontakozott ki, a pécsiek rengeteg labdát elszórtak, a hazaiak pedig pontosan céloztak, pontszámban mégsem alakult ki nagy különbség. Ez köszönhetõ annak, hogy a kritikus pillanatokban vagy a dupla-dupláig jutó Nicole Ohlde vagy az egyre megbízhatóbb Alexandria Quigley betalált, ezzel mérkõzésben tartva társaikat.

A második 10 percben nem változott érdemben a játék képe, a Krakkó akarata érvényesült, de a hõsiesen küzdõ pécsiek végig látótávolságon belül maradtak. Egy Iványi duplával 3 pontra is sikerült felzárkózni és a mérkõzés menete a félidõben egyértelmûen szoros végjátékot vetített elõre.

A harmadik negyedben azonban fizikálisan és mentálisan is összeomlott a Pécs. Elég lenne annyit írni, hogy 42-37-rõl kezdték a hölgyek a második félidõt, majd a harmadik 10 perc után 62 – 46 állt az eredményjelzõn.  Természetesen ennél jóval összetettebb a történet. A pécsieknél nem volt aki betaláljon, szembetûnõ Kelly Mazzante 25 perc játék alatt termelt 3 pontja, vagy Fegyverneky 3/11-es kétpontos mutatója. Ha ehhez hozzávesszük, hogy Nicole Ohlde alig kapott pihenõt és az egyébként is problémás négyes poszton Nagy-Bujdosó Nóra a negyed végén begyûjtötte 4. személyi hibáját, máris érthetõbb a különbség.

A negyedik negyed már formalitás volt, egyetlen kérdés maradt, hogy Fûzy Ákos mikor küldi be a kispadot. Erre az utolsó 7 percben szép fokozatosan került sor. A vége 80-53 lett, váratlanul nagy arányú vereséget szenvedett a MiZo Pécs 2010 csapata. A keddi mérkõzés alapján a pécsiektõl óriási bravúr lenne egy mindent eldöntõ harmadik találkozó kivívása.

Eredmény

MIZO PÉCS 2010–WISLA KRAKKÓ  80–53 (22–17, 20–20, 20–9, 18–7)

Hirdetés