Hirdetés
Archivum

Suzy Batkovic félti a WNBA-tõl az ausztrál szupertehetséget:

:

Hirdetés

A jelenleg a Canberra Capitals együttesét erõsítõ Suzy Batkovic egy ausztrál lapnak arról beszélt, hogy a 203 cm magas, szupertehetségnek tartott Liz Cambage-nek még nem lenne szabad a WNBA-be szerzõdnie.

Ausztráliában a nõi kosárlabda híveit egyre jobban foglalkoztatja, hogy a nagy tehetségük, a jövõ ikonjának tartott Liz Cambage mikor megy át az Egyesült Államokba a WNBA-be. Az ausztrál válogatott egykori klasszis centerét Batkovicot is errõl faggatta a Canberra Times. Batkovic elég markáns véleményt fogalmazott meg.

„Ezt mindenki maga érzi, hogy mikor áll készen erre a feladatra, de én még szeretném õt látni pár évig az ausztrál bajnokságban. Csak és kizárólag azért, mert még fiatal és folyamatosan fejlõdik. Véleményem szerint még sok tartalék van benne és a jelenleginél is lehet sokkal jobb. Azonban ha egyszer átmegy a tengerentúlra, akkor minden megváltozik. Az a világ nem a fejlõdésrõl szól, tisztességesen megfizetnek azért, hogy végezd a dolgod a legjobb tudásod szerint. Itt valószínûleg többet fejlõdne, mintha átmenne.” – jelentette ki Batkovic.

Cambage elképesztõ szezont fut hazájában. Egymás után kétszer is a hónap játékosának választották a helyi profi ligában.

Hirdetés