Hirdetés
3x3

Svájc és Sri Lanka után Kína és Hollandia előtt az U23-as válogatott:

:

Hirdetés

Pénteken délelőtt előbb Kína, majd Hollandia ellen folytatja szereplését a magyar válogatott az U23-as 3×3-as Világbajnokságon. Az első napon ponterős játékkal két értékes győzelmet aratott Süle Krisztina együttese.

A szerdai nyitányon válogatottunk előbb 21-14-re verte Svájcot, majd 20-6-ra Sri Lankát.  “A tegnapi napon Svájc ellen, – ahogy arra számítani is lehetett egy Világbajnokság első meccsén -, az eleje nyögvenyelősen indult, de a végére magabiztosan nyertünk. Olykor szép játékkal. Sri Lanka ellen pedig hoztuk a kötelezőt.” – foglalta össze röviden lapunknak az első két találkozót Süle Krisztina szövetségi kapitány.

Ponterős játék jellemezte a magyar válogatottat. Az egyéni teljesítményeket nézve pedig hárman is ott voltak a csapatunkból az első nap 10 legeredményesebbje között. “Fontos volt, hogy minél több dobott ponttal zárjunk.” – tette hozzá Süle Krisztina “Végül a 44 maximális pontból 41-et elértünk. Meg vagyok elégedve, főleg ha az utolsó meccs körülményeit tekintjük. Nagyon hideg volt, nehezen mozogtak a lányok.”

Pénteken két nehéz ellenfél vár a magyar lányokra. Előbb a házigazda Kína, majd a mieinkhez hasonlóan szintén két győzelemmel rendelkező Hollandia. “Holnap nyerni kell, természetesen fel is készültünk tisztességgel az ellenfeleinkből. Bízom a lányokban maximálisan, nagyon egyben vannak. Nem lesz könnyű, főleg, hogy Kínának élet-halál a mi meccsünk. De nekünk is és úgy jöttünk ide, hogy mindenkit el szeretnénk verni. Ez a hozzáállás maximálisan érződik a csapaton.” – fogalmazott lapunknak Süle Krisztina

Csütörtökön a magyar válogatott nem lépett pályára, így edzés és regenerálódás volt a főszerepben. “Reggeli után a lányok elmentek sétálni egyet a közeli vízikerék parkba (Waterwheel Garden), utána ebéd, pihenés és edzés szerepelt a programban.” – mondta Süle Krisztina, aki azt is elárulta lapunknak, hogy kiválóak a körülmények a helyszínen. Közvetlenül a rendezvényhelyszín mellett található a csapatok állása. A szobákból rá is látni a pályákra.

Hirdetés