Hirdetés
Magyarország

Svájcban tér vissza Nagy-Bujdosó Nóra:

:

Hirdetés

Csütörtökön jelentette be a svájci BBC Troistorrents együttese, hogy szerződtette Nagy-Bujdosó Nórát.

Nagy-Bujdosó Nóra az elmúlt évad végén köszönt el a magyar élvonaltól. Az utolsó szezonjában az NKE-FCSM Csata színeiben az alapszakaszban 21 mérkőzésen 26.5 perc alatt 7.5 pontot, 5.8 lepattanót és 2.3 gólpasszt átlagolt. A rájátszásban pedig 4 találkozón 22 perc alatt 3 pontot, 2.5 lepattanót és 2.8 gólpasszt jegyzett.

A 35 éves 3-as, 4-es poszton bevethető klasszis már fél éve él Svájcban, Bühl városában a családjával. A Nemzeti Sportnak elmondta, hogy második gyermekének, Botondnak itt adott életet. A következő szezonban pedig visszatér a pályára. Két korábbi válogatott játékosunk Császár Andrea és Szakács Ildikó is Svájcban él. Gyermekvállalást követően ők is játszottak még.

Elgondolkoztam, játsszak-e még. Csaszi felhívta a Les Portes du Soleil elnökét, az ő segítsége kellett, hogy mégiscsak a kosárlabdázás mellett döntsek. Szerepet játszott ebben az is, hogy nagyon jó edző keze alatt dolgozhatok, José González ugyanis Roberto Íniguez segítője volt Sopronban. Ő ismert engem, és szeretett volna egy tapasztalt játékost a csapatába – szerintem tudok majd segíteni. Klubonként három külföldi szerepelhet, valószínűleg még két fiatal amerikait igazolnak mellém. A bajnokságban a négy közé jutás a cél, ez sikerült a legutóbbi idényben is, amely nem fejeződött be.

– nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Nagy-Bujdosó Nóra.

Fotó: Szilágyi Dénes / NKE-FCSM Csata

Hirdetés