Hirdetés
3x3

Svájccal vív negyeddöntőt a 3×3-as válogatottunk:

:

Hirdetés

A záró napjához érkezik a FIBA 3×3 Women’s Series idei második állomása, melyet a franciaországi Poitiers városában rendeznek. A program némileg módosult, a magyar válogatott 17 óra 25 perctől vív Svájccal negyeddöntőt. Az előrejelzések szerint estére elromlik az idő, így fél órával korábban kezdődik a program.

A mieink egy győzelemmel és egy vereséggel zárták a csoportkört. Rendkívül éles küzdelem alakult ki a csoportban, ahol végül óriási izgalmak közepette Papp Dia utolsó másodperces duplájával harcolta ki a továbbjutást válogatottunk. Az első meccsen 17-15-re győzték le a magyar lányok a Bordeaux Ballistik együttesét, majd 18-11-re maradtak alul a japán EXEWING alakulatával szemben.

A negyeddöntős ellenfelünk Svájc a D-csoportban mindkét mérkőzését megnyerte. Izraelt 19-15-re, Csehországot 21-15-re múlták felül. A svájciak egyértelműen felszálló ágban vannak, június elején sikerrel vívták meg a Tel-Aviv-i Eb-selejtezőt, így részt vehetnek a grazi kontinenstornán. A most szereplő keretben Nadia Constantin és Marielle Giroud azok, akik a sikeres selejtezőn is pályára léptek.

Az első játéknapon jó benyomást tett Svájc. Ők szerezték a legtöbb pontot, szám szerint 40-et. USA és Németország mögött a legjobb százalékkal a svájciak értékesítették a távoli dobásokat. Az előbb kiemelt Marielle Giroud és Nadia Constantin pedig a torna legeredményesebbjei közé tartoznak eddig. Giroud 17, Constantin 14 pontot ért el. Ráadásul a 14-ből 12-t duplából termelt. A semlegesítésük kulcs lehet. Nagyjából hasonló meccsterhelésben vannak, mint a mieink. Ők az Eb-selejtező óta a francia nyílt versenysorozat egyik állomásán indultak, illetve a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) nyon-i központjában rendezett FIBA Open-en álltak rajthoz.

A magyar válogatottban ismét jól megoszlottak a terhek: Böröndy Vivi 9, Hegedűs Janka és Kányási Veronika 7-7, míg Papp Dia 5 pontot szerzett. Nagy erőssége lehet ez a csapatnak, hogy a keretből döntő pillanatban bárki elő tud lépni. Az egypontosokat USA mögött a legjobb százalékkal értékesítették a mieink: a 35 kísérletből 19 sikeres lett, ami 54%-os mutató. Kevesebb távoli kísérletünk volt, egészen pontosan 13 és abból 2 talált utat a gyűrűbe. Igaz, a második továbbjutást ért. A lepattanókat tekintve nagyjából azonos a két csapat. Svájc 38-at, a magyar lányok 36-ot gyűjtöttek. A 23 eladott labda a több, mint a riválisunké. A svájciaknak ebből ugyanis csak 13 volt az első napon.

Egy FIBA 3×3 Women’s Series verseny negyeddöntőjében már nincs könnyű ellenfél. Ugyanakkor ez a torna nagy lehetőséget kínál értékes ranglistapontok gyűjtésére.

A negyeddöntők párosításai:

17:00 Németország – Törökország

17:25 Svájc – Magyarország

17:50 Bordeaux Ballistik – Izrael

18:15 USA – Olaszország

Ágrajz:

Hirdetés