Hirdetés
Archivum

Svédország ellen a 9-16. helyért:

:

Hirdetés

A hétfõi nyolcaddöntõk után kedden már az alsó és a felsõ ágon is folytatódnak a szkopjei U16-os Európa-bajnokság küzdelmei. A magyar válogatott Svédország ellen lép pályára.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Óriási a tétje a keddi svédek elleni mérkõzésnek, hiszen a gyõztes már most biztosítja jövõ évi A-divíziós tagságát, miután a 9-12. helyért játszhat a torna utolsó két napján. A vesztesre viszont csütörtökön és pénteken rendkívül nehéz feladatok várnak. A magyar válogatott Litvániával szemben maradt alul 74-60 arányban, míg a svédek a csehektõl kaptak ki 74-51-re.

A litvánok elleni találkozóról Igor Skocovski vezetõedzõ értékelése itt olvasható. Litvánia kiváló támadójátékot mutatott be. közel 35 percen át 50% felett alakult a mezõnymutatójuk, ami még idõsebb versenyzõ korosztályok esetében is kiemelkedõ adat. Bár válogatottunknak volt 16 szerzett labdája és 15-tel több mezõnykísérlete, a 77 vállalásból mindössze 20 ért célt. Ekkora különbség mellett pedig nem lehetett kérdés a gyõztes kiléte. Ami fontos, hogy sikerült eredményes játékkal zárna a meccset. A negyedik negyed lendülete pedig segítheti a felkészülést a svédek ellen.

Az alsó ágra kerülõ csapatok kapcsán mindig fontos a lélektan is. Egy elveszített play-off találkozó után 24 óra alatt újra fel kell pörgetni a csapatot. Felépíteni az önbizalmat és visszaadni a hitet. A svédek bár az utóbbi években egyértelmûen a kontinens elitjébe küzdötték magukat, a mostani U16-os válogatottjuk eddig kevesebbet mutatott. A csoportkörben a lettektõl, a spanyoloktól és a belgáktól is nagy különbségû vereséget szenvedtek. Messze a korosztály átlagain felül értek el pontokat ellenük a riválisaik. Ez elsõsorban fizikális hátránynak tudható be. Magas posztokon most ebben a generációban nincs olyan minõség, mint feljebb. Ráadásul átlagban 28 eladott labdájuk van, miközben például a mieinknek csak 19.

Kellõ sebességgel és agresszivitással játszva esélyesként lépnek pályára a magyar lányok a 18 óra 45 perckor kezdõdõ találkozón.

Hirdetés