Hirdetés
Európa

Svédország ellen lép pályára a francia válogatott:

:

Hirdetés

Pénteken és szombaton Svédországgal vív felkészülési mérkőzéseket a francia válogatott.

A francia válogatottnál mozgalmas napokon vannak túl. Olaszországgal játszottak két mérkőzést, illetve a szakmai stáb megnevezte az Európa-bajnokságra a 12+1 fős utazó keretet. A svédek elleni első találkozón Chartereau, Ciak, Duchet, Epoupa, Gruda, Johannes, Miyem, Pouye, Rupert, Tchatchouang, Vukosavljevic és Williams alkotja a csapatot. A kimaradó Sarah Michel lesz.

Az eredeti tervek szerint háromcsapatos torna lett volna a hétvégén, a franciák, a svédek és a törökök részvételével. Covid problémák miatt azonban a törökök nem tudtak elutazni, így két francia-svéd derbi jön.

Egy helyi portálnak Valeriane Garnier három olyan tapasztalatot emelt ki az olaszokkal vívott találkozókról, melyeken mindenképpen javítani szeretne. Az egyik, hogy túl sok támadólepattanót engedélyeztek az olaszoknak és emiatt sok pontot kaptak második esélyből. Ezen felül a két meccsen 24, illetve 25 eladott labdájuk volt, amit rendkívül kedvezőtlennek tart az edzőnő. Úgy fogalmazott, hogy “nemzetközi szinten ez egyszerűen nem fér bele”. A harmadik terület pedig, amit megnevezett, a kihagyott büntetők. A fókusz tehát ezen a két összecsapáson a fenti pontokon lesz. Elérkeztek abba a szakaszba, amikor már a játék pontosítására kell törekedni.

Fotó: FFBB

Hirdetés