Hirdetés
Archivum

Svédország, Görögország és Finnország jutott fel az U16-os A-divízióba:

:

Hirdetés

Augusztus 16. és 25. között Montenegró fõvárosa Podgorica adott otthont az U16-os B-divíziós Európa-bajnokságnak. A 23 csapatos tornáról Svédország, Görögország és Finnország vívta ki a feljutást az A-divízióba.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Összességében a három feljutó csapat kiemelkedett a mezõnybõl. A svédek és a görögök egy csoportban szerepeltek. A csoportmeccset a görögök nyerték 14 ponttal. A két gárda a fináléban is összecsapott, már tét nélkül, a feljutás tudatában. Akkor pedig 51-41-es svéd siker született, amivel elhódították a B-divízió trófeáját.

A bronzmeccsen, a még feljutást érõ harmadik helyrõl döntõ összecsapáson Görögország 86-52-re kiütötte Fehéroroszországot. Ezzel bebiztosította helyét jövõre az U16-os korosztály élvonalában. A finneknek 2011 után lesz ismét csapatuk nõi kosárlabdában a legjobbak között.

Fotó: FIBA.Basketball

A torna MVP-je a görög Ioanna Chatzileonti lett, aki 13 pontot, 10.5 lepattanót és 3.3 gólpasszt átlagolt 1.6 szerzett labda és 1.4 kiosztott blokk mellett. Az All-Star ötöst Chatzileontin túl Eleni Bosgana (Görögország), Matilda Ekh (Svédország), Janette Aarnio (Finnország) és Iryna Venskaya (Fehéroroszág) alkotja.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Korábban már hírt adtunk arról, hogy az U16-os A-divíziótól Horvátország, Szerbia és Hollandia búcsúzott.

Hirdetés