Hirdetés
Archivum

Svédország veresége ellenére kijutott az Európa-bajnokságra:

:

Hirdetés

A három magyarországi légióssal felálló svéd válogatott 62-56 arányban alulmaradt Olaszországban. Ettõl függetlenül a csapatuk kijutott a 2019-es kontinenstornára.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Rangadónak indult, de óriási olasz fölényt hozott a H-csoport elsõ helyérõl döntõ találkozó. A szoros elsõ negyed után a telt házas közönség által biztatott olaszok a 21-6-os második szakaszban állva hagyták riválisukat. A félidõben 40-21 állt az eredményjelzõn, a folytatásban pedig a 23 pontot is elérte a differencia.

A svédek – bár rendkívül sokat hibáztak a meccs folyamán -, de nagyot küzdöttek. A pontkülönbség és ezáltal a továbbjutási esélyeik szempontjából nem volt mindegy a vereségük mértéke. A harmadik negyedet 11-2-es sorozattal zárták, amivel megfelezték a hátrányukat. A 50-41-rõl induló záró szakaszban pedig négy pontra is megközelítették riválisukat. A szoros vereség, így a csoportgyõztes Olaszország mögött a svédeknek is kvalifikációt ért.

A svédek legeredményesebbje a 19 pontos Frida Eldebrink (Atomerõmû KSC Szekszárd) lett. Amanda Zahui (Sopron Basket) 10 ponttal és 9 lepattanóval zárt. Danielle Hamilton Carter (VBW CEKK Cegléd) másfél percet töltött a pályán és 1 lepattanót ért el.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés