Hirdetés
Európa

Svédországtól bravúr kell az olimpiai kvóta megszerzéséhez:

:

Hirdetés

Szerdán került sor az olimpai selejtező sorsolására. Az itthon is nagy figyelmet élvező csapatok közül Szerbia csoportját már bemutattuk, most következzen Svédország.

A novemberi Eb-selejtezőn látott svéd csapatból öten szerepeltek korábban hazánkban. Játékosaik nagy álma az olimpia. A nyári Európa-bajnoki szerepléssel az első lépést megtették, de a neheze most jön. Belgiumban Oostende városában a házigazdák mellett Kanada és Japán lesznek a riválisaik a selejtezőn. A február 6. és 9. közötti tornán a lebonyolítás ugyanaz, mint Belgrádban. A már kvótával rendelkező japánok mellett jut tovább a két legjobb.

“Mindenképpen szerettük volna elkerülni Japánt, miután ők biztos olimpiai résztvevők. Az első kalapból azt hiszem Kanada a legjobb választás. Belgium hihetetlenül jó csapat, de természetesen nem legyőzhetetlen. A közeli helyszín pedig kifejezetten ideális.” – mondta Fredrik Joulamo csapatmenedzser a svéd szövetség honlapjának. Nem véletlenül emelte ki a sportvezető a közeli helyszínt. A svéd a tervek szerint az összes vendégjeggyel élnek és a rigai Eb-meccsekhez hasonlóan igazi hazai hangulatot teremtenének a szurkolóik.

A svédeknek két nagyon ambíciózus nemzet és szakmai program lesz az ellenfelük. Belgium az egyik legjobb formában lévő európai válogatott és Emma Meesseman vezetésével nem lehet más a céljuk, mint otthon sikeresen szerepelni. Kanada pedig az elmúlt évek legtöbbet fejlődött csapata. Nem véletlen rendeztek előselejtezőt novemberben. Mindenkinek Kia Nurse az első név, aki eszébe jut, de az orenburgi Raincock-Ekunwe vagy éppen Miranda Ayim és a héten Bourges-ba szerződő Natalie Achonwa is remek szintet hoz.

Fotó: basket.se

Hirdetés