Hirdetés
Nagyvilág

Svédország Kanadától is simán kikapott:

:

Hirdetés

A belgiumi Oostende városában zajló olimpiai selejtezőn Svédország 80-50-es vereséget szenvedett Kanadától. Innentől bravúr kell a svédektől az olimpai kvótaszerzéshez.

A belgiumi torna szombat esti csoportrangadója egy félidőn át alakult szorosan. Az első negyedben fej-fej mellett haladtak a csapatok. 10 perc után 17-14-re ment Kanada. A második etapot 6-0-val indították a svédek és 20-17-re vezettek. A folytatásban átvette a kezdeményezést a juharleveles gárda, de nagy különbség még nem alakult ki.

A 37-31-ről induló harmadik negyedben egyértelművé vált Kanada fölénye. Végül 44-36 után egy 11-1-s sorozattal hagyták állva a svédeket. A záró szakasznak 59-41-ről futottak neki a csapatok és itt már csak a különbség volt kérdéses. A végére teljesen szétesett az európai alakulat. Kanada 21-9-re nyerte ezt a 10 percet, a meccset pedig 80-50-re húzták be.

A 16 pontos Natalie Achonwa vezetésével Kanada a játék minden elemében jobbnak bizonyult és megérdemelten vívta ki az olimpiai részvételt. A svédeknél Frida Eldebrink 14 ponttal lett a legeredményesebb. Amanda Zahui 4 ponttal és 3 lepattanóval zárt. A svéd csapat Belgium ellen zárja a selejtezőbeli szereplését. Nagy arányú győzelemmel tarthatták életben esélyeiket, de erre a látottak alapján kicsi az esély.

Hirdetés