Hirdetés
Archivum

Svetlana Abrosimova az orosz szövetség elnöke lehet?:

:

Hirdetés

Meglepõ hírrõl számolt be a hétvégén az orosz rsport.ru portál. A lap értesülései szerint Svetlana Abrosimovát a Dinamo Moszkva Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes sztárját is jelölik az Orosz Kosárlabda Szövetség elnöki posztjára.

Az Orosz Kosárlabda Szövetségnek augusztus 2-án új elnöke lesz, miután a nyár elején lemondott a posztjáról Alexander Krasnenkov. A háttérben már javában zajlanak az egyeztetések a regionális tagszervezetek között az új vezetõ személyérõl. A hétvégén hivatalossá vált, hogy a Permi határterület kosárlabda szövetsége Svetlana Abrosimovát jelöli az elnöki posztra.

„Svetlana egy õszinte és felelõsségteljes kosárlabdázó, akit érdekel a sportág jövõje. Jól ismeri belülrõl ezt a közeget és egy nemzetközi szinten is elismert játékos. Ideális jelölt arra, hogy a szövetség elnökeként képviselje a sportágat. Elég egyértelmûen látszódnak a problémák. Sajnos még mindig a szovjet idõk emlékére támaszkodva élünk. Folyamatosan csökken a kosárlabdázni vágyó fiatalok száma és egyre kevesebb a jó edzõ. Elõször is ezt kell felülvizsgálni.” – nyilatkozta az Abrosimovát jelölõ regionális szervezet elsõ embere.

Abrosimova válogatott színekben két Európa-bajnoki aranyérmet, két világbajnoki bronzérmet és Pekingbõl egy olimpiai bronzérmet szerzett pályafutása során. A WNBA-ben is a csúcsra élõ klasszis karrierje igen csúnyán ért véget a nemzeti csapatban, miután az orosz szakvezetéssel a londoni olimpia elõtt összerúgta a port.

Hirdetés