Hirdetés
Archivum

Swin Cash sem segített a kantoni csapaton:

:

Hirdetés

Bár az ázsiai nõi kosárlabdázással a Világbajnokságon kívül csak az Ázsia Bajnokságon és az Ázsiai Játékok során foglalkoztunk, érdemes néhány szót ejteni a kínai nõi kosárlabda bajnokságról is, melyben kedden drámai körülmények között avattak bajnokot.

Kínában a bajnokság fináléját egy senjang-i (Shenyang Golden Lions) és egy kantoni (Guangdong Dolphins) csapat vívta egymással. A két gárda az alapszakaszt is uralta, így nem volt meglepetés ez a párosítás. A pályaelõnyt a Senjang csapata élvezhette, de a kínai kosárlabdát jól ismerõk elõzetesen a kantoni alakulatot sem írták le. Ezt nem is lehetett megtenni, mivel a kantoniak Swin Cash személyében egy igazi világsztárral vették fel a harcot a bajnoki címért.

A fináléban mindent eldöntõ ötödik találkozóra került sor, mivel mindkét gárda összességében magabiztosan hozta hazai mérkõzéseit. A döntõ ötödik összecsapásán azonban sokáig úgy nézett ki, hogy a Senjang nem tudja behúzni a gyõzelmet. Az utolsó percbe érve is a kantoniak vezettek, de végül Lijie Miao sorozatban szerzett 4 pontot és ezzel 65-64-es gyõzelmének köszönhetõen a Senjang ünnepelhette a bajnoki címet.

A döntõ legértékesebb játékosa (MVP) Lijie Miao lett. A 2005-ben a WNBA-ben is bemutatkozó klaszis, aki nem mellesleg a 2008-as Pekingi Olimpia pontkirálynõje is volt, a finálé utolsó meccsén 22 pontot szerzett.

A kantoniaknak Swin Cash klasszis teljesítménye sem ért bajnoki címet, pedig a WNBA-bajnok amerikai klasszis minden találkozón odatette magát, a finálé utolsó meccsén dupla-duplát ért el 22 ponttal és 13 lepattanóval.

Hirdetés