Hirdetés
Magyarország

Szabó Dóri: Leírhatatlan, ahogy a lányok fogadtak a pályán:

:

Hirdetés

Több mint három hónap után készül újra tétmérkőzésre ELTE-BEAC Újbuda csapatkapitánya, Szabó Dóri. A hosszú kihagyásról, a szezon idei alakulásáról és a PINKK elleni másfél ajándék percről is beszélgetett vele a ELTE-BEAC Újbuda honlapja.

Mosolyogva, jókedvűen válaszolja a rutinkérdésre, hogy most már tényleg jól van. Nem volt ez mindig ilyen egyértelmű, hiszen a koronavírus-járvány a csapatból őt érintette a legrosszabbul.

Addig még rendben volt a dolog, ameddig az egész csapat karanténban volt, még időnként talán vicces is volt, hogy üzengettünk egymásnak, ki mit csinál éppen. Utána viszont számomra már nem volt olyan vidám a történet, hiszen én összesen végül hat hetet töltöttem otthon. Lelkileg rettentően nehéz volt, egyedül, azt hiszem, sorozatfüggő lettem abban az időszakban. Előkerültek a könyvek, a tanulás, és rengeteget telefonáltam a barátaimmal, így tudtam átvészelni a karantént.

A visszatérés még a „szabadulást” követően is heteket vett igénybe. „Három-négy hét kellett, mire vissza tudtam állni. Nagyon boldog voltam, amikor Bubutól kaptam már 1-1 órát edzésen, és nagyon rossz volt, amikor szólt, ki kell állnom, pedig nagyon csináltam volna a lányokkal a feladatokat.” A koronavírus azonban komoly nyomokat hagyott a szervezetében. „Eleinte egy hosszt futottam és meghaltam. A testem feladta, savasodtam, nagyon nehezen kaptam levegőt. Rettentő nehéz volt benne lenni egy 5-5 játékban.”

Bár neki pont kimaradt a szerda-szombat ritmusú bajnoki menetrend, pontosan érezte és látta, mennyire nehéz egy olyan kiscsapatnak ez, mint a miénk.

Mentálisan és fizikálisan is komoly kihívás ez a szezon, megtalálni a megfelelő egyensúlyt, hogy miként tudsz regenerálódni, melyik meccseket adod fel, miközben sehova sem akarsz feltett kézzel menni. Pláne nehéz ez egy olyan csapatnak, mint mi is vagyunk, akik nem játszunk a nemzetközi kupában, ahol megszokott ez a szerda-szombat menetrend.

Ebből adódóan van hiányérzete a szezon eddig alakulásával kapcsolatban. „Gyorsan megszereztük az első győzelmünket, és utána jöttek ezek a szerda-szombat ritmusú meccsek. Ha azokat egy kicsit jobban ki tudjuk használni, szerintem több győzelmet is szerezhettünk volna.”

Maci a legutóbbi, PINKK ellen sikerrel megvívott bajnokin másfél percre újra a pályára léphetett. Bár eredetileg csak bemelegített volna, a végén Balogh Bubu mégis felküldte a parkettre. „Rettenetesen jó érzés volt az, hogy pályára kerülhettem, mert nem számítottam rá. Az, ahogy a többiek fogadtak, ahogy örültek nekem, az igazán jól esett. Bevallom őszintén, egy csomószor visszanéztem otthon azt a pillanatot amikor felmentem a pályára, és ahogy fogadtak, az tényleg leírhatatlan volt.”

Az öthetes bajnoki szünet első hetében a csapat pihenőt kapott, Maci viszont a Laklóth Anna-vezette Fortisnál készült ebben az időszakban. A közös négy hét pedig a játék csiszolásáról, a hibák kijavításáról szólt. „Magunkkal foglalkoztunk az elmúlt pár hétben. Igyekeztünk azokat a momentumokat, játékelemeket csiszolni, amikbe hiba csúszott a meccseken.” Zárszóként a Diósgyőr elleni, pénteki találkozó is szóba került. „A Diósgyőr jó csapat, nem véletlenül állnak a tabellán ott, ahol vannak. Átalakultak idénre, de vannak rutinos, több éve ott játszó játékosaik és fiatal tehetségeik. Semmiképp nem számítok könnyű meccsre, de remélhetőleg hasznunkra válik a találkozó.”

A teljes interjú megtekinthető a klub YouTube csatornáján:

Fotó: ELTE-BEAC Újbuda / Girgász Péter

Hirdetés