Hirdetés
3x3

Szabó Fanni a 3×3-as debütálásról:

:

Hirdetés

A DIGI Sport Reggeli Start című műsorában Szabó Fanni nyilatkozott. A Szekszárdra szerződő játékos a héten debütált a 3×3-as válogatottban.

Szabó Fanni korábban az 5:5 nemzeti csapatban is szerepelt. A beszélgetés során hangsúlyozta, hogy mindkét válogatott meghívó ugyanolyan nagy elismerés egy sportolónak.

Mindkettőnek ugyanakkora az értéke. Teljesen más a két játék, mintha teljesen más sportágat játszanék, de mindegyik nagyon jó. A 3×3-nak más a ritmusa, a helyezkedés, a játékosok közti kapcsolat is eltérő. Szerencsés vagyok, hogy bekerültem a keretbe és élvezem, hogy itt lehetek. 

– mondta Szabó Fanni, akit arról is kérdeztek, hogy adott esetben a még az Egyesült Államokban tartózkodó Cyesha Goree helyettese is lehetne. “Biztos, hogy nem.” – felelte erre. “Igazából más poszton vagyok és Cyesha is itt lett volna, csak Amerikából most nem tudott visszajönni.”

Az Egyesült Államokban végezte egyetemi tanulmányait Szabó Fanni, aki előtte rendszeresen meghatározó tagja volt a korosztályos csapatoknak. A beszélgetés során nem titkolta, hogy nem gondolt azokban az időkben egy másik szakágra. “Akkor még nem is volt ez a 3×3 ebben a formában. Akkor kezdődött, amikor kint voltam az egyetemen Amerikában és sokáig nem is hallottam róla. Fel sem merült még akkor bennem, hogy esetleg ebből is válogatott lehetek.”

A két szakág között óriási a különbség, más erényeket követel a 3×3, mint az 5:5.

Én ezt hétfőn kezdtem el, akkor játszottam először igazából 3×3-ban. Vannak könyökösök, keményebb megmozdulások, de nem ez a lényeg az egészben. Inkább a ritmusa, amit meg kell szokni, mert 10 percen keresztül nincsen megállás. Nem zavar, hogy több kontaktus van, teljesen belemegyek ezekbe a dolgokba. Minden aspektusa tetszik ennek a játéknak.

– vázolta az első benyomásait Szabó Fanni, akit arról is kérdeztek, hogy mi szólhatott amellett, hogy meghívták a válogatottba:

Az is számít, hogy ki van benne az 5:5 felnőtt válogatottban. Nagyon nehéz a kettőt összeegyeztetni. Én most nyáron szabad voltam. Ami sokat számít, hogy gyors legyen az ember. Fel merje vállalni a helyzeteket és el merje vállalni a dobásokat. Fel merje vállalni az előbb említett kontaktokat, mert azokból rengeteg van. Emellett a fizikumnak is rendben kell lennie.

A 3×3-as szakágban versenyben van hazánk az olimpiai kvótáért. “Természetesen mindenkinek az az álma, hogy ott lehessen egy olimpián. Nekem ez az első edzőtáborom és most kezdtem el az egészet, így nem az a legfőbb szempont, hogy ott legyek a következő olimpián. Azok a lányok, akik eddig szerepeltek 3×3-ban, nagyon megdolgoztak azért, hogy ott szerepelhessenek. Hosszú távon viszont nekem is lenne a célom.” – tette hozzá Szabó Fanni, akit korábbi amerikai társai is biztatnak.  “Néhányan már tudnak róla, de még annyira nem terjedt el a hír. Mindenkitől olyan visszajelzést kaptam, hogy feküdni fog nekem ez a játékstílus.”

Szabó Fanni Szekszárdon folytatja, ahol szintén támogatják a 3×3-as szereplését.

Örültek neki, azt mondták, hogy jót is fog tenni az 5:5-ben. Azzal, hogy felvállalom a kontaktot és sok betörés van, a szezonban is tudom majd segíteni a csapatot.

– mondta majd arról is beszélt, hogy mi szólt Szekszárd mellett: “Nekem Szekszárd mindig is nagyon szimpatikus volt. Több éve beszélgetünk arról, hogy ott folytatom. Nekem és nekik is most jött el az idő, hogy ezt a lépést megtegyük. Tetszik a csapat játékstílusa, mentalitása. ”

Szabó Fanni reményét fejezte ki, hogy hosszabb távon megtalálja a helyét.

Én is keresem a helyemet, hogy melyik csapat, melyik játékstílus, melyik edzői felfogás áll közel hozzám. Szeretek több időt maradni egy helyen, remélem, hogy Szekszárdon sok időt leszek. Úgy néz ki, hogy 1-es, 2-es és 3-as poszton is bevethető vagyok. Nekem a célom, hogy irányítóként is megálljam a helyemet. Nyilván mindig, amikor felmegyek a pályára az lesz az elsődleges célom, hogy a csapattársaimért mindent megtegyek és segítsem őket ott, ahol tudom. Úgy érzem jól össze fogunk szokni és együtt tudunk majd működni.

Hirdetés